מבולבלת : איך להתנהג עם בני 6 ו8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת : איך להתנהג עם בני 6 ו8
    מדענית
    08/07/2011

שכחתי להוסיף שהילדים יכולים רגע אחד להיות מתוקים וממש חכמים ולעזור ורגע אחרי זה אם משהו לא מוצא חן בעיניהם לקלל ולהרביץ- גם לי וגם לסבתא וגם ולהורים שלי. מה גם והקטן תמיד מחקה את ההתנהגות של הגדול גם עם הוא לא קשור לויכוח. הרבה פעמים יש ריבים ביניהם על משחקים / ממתקים / סתם משהו .
    1. אני לא יודעת אם התנהגות זו היא תןצאה של הטראומה של אובדן הורים או שהם תמיד היו ככה
    2. אני משתדלת כל פעם שהם פוגעים בי מילולית או פיזית( לא באמת כואב, אבל זה עיניין עקרוני) להסביר להם בצורה רגוע למה זה פוגע ולמה אסור לעשות את מה שהם עושים, המצב השתפר, אבל נראה לפעמים שהם לא יודעים איפה עובר הגבול בין משחק ואלימות -
    שאלה: איך אני שמה ומדגישה את הגבול הזה ומבהירה מה מותר מה אסור ולמה?
    ואיך עם זאת אני לא פוגעת בהם רגשית כי אני לא יודעת איפה בדיוק הנקודות הרגישות בעקבות מה שקרה
    3. איך מדגישים לאח הקטן יותר שיש לו אישיות משלו והוא לא אמור לחקות את אחיו הגדול במיוחד, כשהגדול עושה משהו לא בסדר...
    תודה רבה מראש על העזרה...
    מקווה שהמצב מובן, כי אני ממש מבולבלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת : איך להתנהג עם בני 6 ו8 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום לך,
    אכן את עומדת בפני מצב מורכב מאוד ללא כלים. אני לא ממליצה לך להיעזר בפורום באינטרנט כדי לדעת להתמודד עם מורכבות כזו. זה לא מספיק. אתם צריכים ליווי הרבה יותר אינטנסיבי של איש מקצוע. נסו לפנות לשירותי הרווחה או באופן פרטי כדי להעזר בצורה רצינית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו