קשיים בפרידה בגן - לקראת כיתה א'?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים בפרידה בגן - לקראת כיתה א'?
    ורד
    10/07/2011

שלום, בתי כרגע בת 6, רגע לפני כיתה א'. פתאום לא רוצה ללכת לקייטנה בגן. משעממם לה...עם קושי גדול להיפרד ממני. וזה לא היה כל השנה.
    מה לעשות? להתעקש? לתת לה להשאר איתי בבית כשאני נמצאת? אני לא רוצה ליצור מצב שיקשה עליה לקראת כיתה א'. והיא צריכה ללמוד להתמודד לא?
    אשמח לעצה טובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בפרידה בגן - לקראת כיתה א'? - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    האם את בטוחה שזה קשור לקשיי פרידה מהגן והמעבר לכיתה א' או אולי לדבירם אחרים? מה זאת אומרת להישאר איתך בבית כשאת נמצאת? האם אינך עובדת? האם את נמצאת בבית עם אחים קטנים יותר והיא מקנאה? האם היא מרגישה שאין לה מספיק זמן איתך וזו הדרך שלה לבקש להיות בחופש עם אמא?
    מותר בקיץ קצת להתגמש עם ילדים ומדי פעם להשאיר אותם בבית ולעשות יום כיף ביחד, אבל חשוב להבין מאיפה כל דבר בא ומה המשמעות שלו ולפי זה לנהוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ורד
    10/07/2011

תודה על התשובה המהירה..
    אחותה הגדולה והקטנה - שתיהן הולכות למסגרת.
    אני בבית לפעמים - לא עובדת כל יום וכבר לקחתי אותה שבוע שעבר לעבודה והיה לה כיף והכל טוב ויפה. אבל לא כל יום אני יכולה לקחת אותה או רוצה לקחת אותה. ואני בהחלט מקצרת ימים וגמישה. אני ממש לא בקטע של לחנוק. אז אני מבינה שהיא רוצה קצת אמא לעצמה אבל לא בטוחה שאני רוצה לבדוק את הגבול בין להיות איתי בשביל ההנאה ולבין לברוח מהתמודדות (והיא ילדה אהובה בגן)
    מה גם שזה מגיע לממש היצמדות וכל מני התנהגויות שלא היו לה מאז גיל תינוקת.
    אז פשוט לזרום?

ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן

ורד
    10/07/2011

שאלתי אותה מה קרה והיא אומרת שמשעמם לה (מה שלא הזוי לגמרי בהתחשב במערכת החינוך) אבל חברותיה שהיו עמה כל השנה - שם. אז מה קרה פתאום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    לא, אני לא בעד לזרום. אם זו המסגרת ולפעמים היא מקבלת הקלות וגמישות, ובכל זאת קשה לה אז זה לא העניין. צריך עדיין לבדוק מה העניין. יכול להיות שהיא חוששת מכיתה א', חוששת להיות גדולה ומנסה להיות קטנה בכוונה. אם זה העניין, אז אולי כדאי לדבר איתה על כך שגם כשהיא תהיה בכיתה א', גדולה, מותר יהיה לה לחזור להיות קטנה לפעמים, לקבל פינוק של אמא ולעשות דברים של קטנים. יכול להיות שהיא פשוט מנסה "לגנוב" קצת אפשרות להיות תינוקת לפני שהיא "מתגייסת" לצה"ל..סליחה לכיתה א':-). אפשר להבין את זה לא חייבים לזרום עם זה עד הסוף, עצם ההכרה והרגעה של החשש שלה מעכשיו היא חייבת לא להיות כל הזמן גדולה כל הזמן יכולים להספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי מצב דומה

אמא מודאגת
    11/07/2011

לקראת סיום הגן ביתי בת השש החלה ממש להתחנן להשאר איתי בבית (אני בבית עם אחותה הקטנה בת שנה ושמונה- אבל זה לא חדש)והיה לה מאוד קשה בפרידה בבוקר ובגן. הגננת חשבה שזה קשור לפרידה מהגן ולשינוי לקראת כיתה א. עכשיו בקייטנה של בי"ס ולא קל לה. אף פעם לא חווינו לפני כן פרידות קשות בבוקר. אני לא יודעת איך לחזק אותה והאם זה נכון להוציא אותה מהקייטנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו