בן כמעט ארבע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן כמעט ארבע
    מורן
    10/07/2011

יש לי ילד מקסים בן עוד ארבעה חודשים ארבע
    הוא ילד יחיד לבנתיים. אני ובעלי לא מצליחים "לחנך" אותו. הוא עקשן גדול וכל מה שמבקשים אם זה מקלחת לקום בבוקר לצחצח שיניים לא להתחצף לא להכות הכל מתקבל קודם כל ב"לא בא לי" "שניה" "עוד מעט" ואם אנחנו מתעקשים הוא מתחיל לצרוח ואם הוא לא מקבל שלוק או ממתק בפעם החמישית (אחרי שקיבל כבר ארבעה) הוא צורח ומשתולל ומשתטח. הוא מאוד מפונק מקבל פינוקים מכל הכיוונים היות והוא נכד יחיד לשני הצדדים אבל זה כבר עולה לנו בבריאות. הוא מאוד פיקח וחכם ויודע איך לתמרן את כולם דרך העקשנות והצרחות. אני יודעת שכילד יחיד הוא אמור להיות יותר מפונק מילדים אחרים אך אני לא רוצה שזאת תהיה הסיבה כרגע להביא לו עוד אח או אחות
    תודה מראש
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט ארבע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן כמעט ארבע - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום מורן,
    כדי הציב גבולות אין תחליף לעיקביות. אם מצד אחד אתם והסבים מפנקים אותו, ומצד שני דורשים גבולות זה לא ילך. אם אתם נותנים לו ארבעה שלוקים, בודאי שהוא ירצה את החמישי, למה נתתם לו ארבעה? למה לא עצרתם בזמן אחרי אחד? אתם לא יכולים מצד אחד להיות חסרי גבולות לגמרי ומצד שני להתפלא שהוא משתגע.
    אני בהחלט ממליצה שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי ללמוד היכן להציב את הגבול ואיך לעשות זאת בצורה אפקטיבית. גם לסבים ולסבתות לפעמים צריך לדעת להציב גבול, וגם לכך ניתן להתייחס בהדרכה אם יש צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו