נכדה בכורה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נכדה בכורה
    טיפאני
    11/07/2011

בת שנתיים ו -11 ח'. אחותה בת שנה. יש לה הורים מאד סלחנים וחלשים כניראה בשל נקיפות מצפון. שניהם בעלי קריירות שדורשות המון שעות עבודה ואף נסיעות תכופות של האב לחו"ל. מאז ומתמיד היא היתה קשורה לאמה באופן אובססיבי וקשה לה מאד שהיא לא איתה אחה"צ. רק פעם בשבוע. היא מתגרה ומרביצה ומבהילה את אחותה, מרביצה לחברות שמגיעות לשחק איתה ופורצת בבכי ארוך כשאומרים לה "לא". היא רודה בהם ונעלבת נורא כשאוסרים עליה. כשהיא מתנהגת רגיל ויפה היא מקבלת חיזוקים רבים ואז פתאום צצים השדים והיא שוב מרביצה ומציקה . ברור לי שהיא במצוקה שאיננו מבינים ה היא. עם כל תשומת הלב זה לא מספיק. איך לתת לה כלים להתמודד עם המצב? ההורים אינם חושבים שהם לא בסדר. איך אני כסבתה יכולה לעזור לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכדה בכורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכדה בכורה - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום טיפאני,
    צר לי אך אני לא חושבת שאת יכולה לעזור. גידול ילד דורש עיקביות ונוכחות, ואלא אם כן היא ממש גדלה אצלך, אין לך מה לעשות מלבד להפנות את הוריה להדרכת הורים כשהעניין יתחיל להציק להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

אמא מודאגת
    12/07/2011

אני בטוחה שאת כסבתא נותנת כל מה שאת יכולה, אבל סבתא היא לא אמא והילדה יודעת את זה. לפי מה שאת מתארת ברור לגמרי למה היא במצוקה- ילדה ככ קטנה שבקושי רואה את אמא ואבא. היא משלמת מחיר כבד מאוד. גם אצלי היה מצב דומה, אם כי לא ככ קיצוני, הלכנו לייעוץ ועשינו שינוי גדול בחיים, אני הרבה יותר בבית. מעניין שההורים לא מבינים מה הבעיה. לפעמים נוח להדחיק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו