מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צעקותsara11/07/2011
בני בן ה-6 עולה לכיתה א', בכל פעם שאנחנו רבים, הוא צועק "הלוואי שאני אמות" "אני רוצה משפחה אחרות" או "אני אגיד לרופא שאני לא רוצה לגור איתכם" ועוד כל מיני משפטים בסגנון זה,לעיתים הוא אף יוצא מהבית ויושב בכניסה "כביכול ברח" עד שאני והוא מגיעים ל"שביתת נשק" ניסתי מספר פעמים להגיד לו שמותר לכעוס אך צריך לחשוב מה אומרים כי הוא באמת לא מתכוון לזה. לאחר שאנו "משלימים" הוא אומר שהוא אוהב אותי והכל חוזר על מקומו. איך להגיב על העניין הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות - תגובה
סמדר ריינר12/07/2011שלום שרה,
כדי להתייחס לשאלתך אשמח אם תוכלי לתת קצת יותר רקע על הילד והמשפחה וכן לפרט קצת יותר לגבי הסיטואציות שבהן זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות
sara13/07/2011לבני, בן ה- 6 יש אחות קטנה (בת חודש וחצי), שהוא מאוד אוהב אותה ושמח בה, לכן לא נראה לי שזה קשר אליה, מה גם שהדיבורים הנ"ל היו הרבה לפניה. דוגמא לסיטואציה - ביום שישי אנו עושים ארוחה, הוא לא רוצה לאכול, משחק עם האוכל ומורח את הזמן, באיזשהו שלב אמרתי לו או שאתה אוכל או שאתה הולך לחדר- ואז הוא התחיל אני לא רוצה את המשפחה הזו אני אחפש לי משפחה אחרת.וכן אני רוצה למות. שעליתי עליו לחדר להתפייסות הוא אמר לי תצאי מהחדר שלי. דוגמא נוספת החלטנו בכל יום לעשות מעט דפי עבודה, כשהתעקשתי לעשות הוא רצה להמשיך ולשחק, לא הסכמתי ואז התחיל שוב כל הסנריום שהוא רוצה למות וכו'. לילד אין פחד, הוא הוא מתעמת עם ילדים גדולים ממנו וכן עם מבוגרים, כשהוא אומר שהוא יברח מהבית- הוא יוצא (גם כשחושך) אומנם הוא לא מתרחק אך יושב שאיזה מקום עד שנגיע איליו. אני ובעלי ממש חוששים כשהוא יגדל והתגובות שלו יהיו יותר קשות - מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות - תגובה
סמדר ריינר13/07/2011שלום שרה,
אני חושבת שכדאי שתיגשו לייעוץ יותר מעמיק.
בינתיים אני יכולה קצת להתייחס ולומר לך שאני חושבת שייתכן שאתם נוקשים מדי עם הילד, והוא מרגיש שהוא נמחק בפני החוקים והרצונות שלכם, וכמו כן שאולי קשה לכם לקבל רגשות שליליים גם כשהם במקום. לדוגמה נדמה לך שהילד רק מקבל ושמח באחותו ולכן לא ייתכן שמשהו שלילי יקרה בעקבות הולדתה. תרשי לי לחדש לך, אין דבר כזה. כל ילד בדרך כלל גם שמח באח שנולד לו וגם מרגיש כלפיו תחושת שליליות בו זמנית. נראה שלכם קשה להכיר בכך, ואולי אתם חוששים שכל תחושה שלילית תהפך למשהו לא טוב, שאי אפשר יהיה לעצור אותו, במקום פשוט להכיל את זה ולתת לזה מקום. כמו למשל אם הילד לא רוצה לאכול, שלא יאכל, למה חייבים להגלות אותו לחדר אחר? זה נראה לי הכיוון כרגע, עם זאת, אני חוזרת וממליצה על ייעוץ יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)