מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לגן עיריה?שרון11/07/2011
שלום,
בני בספטמבר יהיה בן 3.5 ואני מתלבטת מאד אם להעבירו מגן פרטי לגן עיריה. מצד אחד יש בי את האמונה שהוא בשל לכך, הוא מדבר שוטף מגיל מוקדם מאד, גמול כמובן, ילד פיקח מאד וגם מאד דעתן כך שאני לא חוששת שהגדולים (בטרום) "ירמסו" אותו (הוא עולה לטרום טרום). מצד שני, אני מלאת חששות ולא בטוחה שהוא בשל. מצד אחד הוא מאד עצמאי ורוצה לעשות הכל לבד, מצד שני הוא עם מוצץ ועדין מאד זקוק לשנת צהריים מבחינה פזיולוגית (למרות שהעניין הזה פתיר- מטפלת תוציא אותו ב- 13:30) הוא גם לא יסתדר לבד בשירותים ואני יודעת שבגן עיריה הצוות בהגדרה לא עוזר לילדים בתחום זה. אובייקטיבית הוא קטן פיזית וגם לי, כאמא, יש נטיה לראות בו קטן כיוון שהווא הקטן במשפחה ומאד מפונק. יש לו חבר מאד טוב שיש להם קשר מיוחד מאד לגיל כזה (אני יכולה להשוות, יש לי בן גדול יותר) שקיבל שיבוץ לגן אחר. העובדה הזאת ציערה אותי מאד כיוון שהם מקור כח האחד עבור השני. ביקשנו לעבור לגן של החבר אבל כמובן לא בטוח שהבקשה תענה בחיוב. במידה ולא, הוא יגיע לגן חדש בו הוא לא מכיר אף ילד! נוסף על כך, הדעות לגבי הגננת שאמורה להיות לו כרגע חלוקות מאד.
אני מתלבטת מאד ואשמח לקבל עצה טובה.
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן עיריה? - תגובה
סמדר ריינר12/07/2011שלום שרון,
לעבור לגן חדש שבו הוא לא מכיר אף אחד זה לא כדאי. לא יקרה שום דבר אם יישאר עוד שנה בגן הרגיל שלו, לא ייגרם שום עיכוב או פיגור התפתחותי. מה שעוזר לילדים להתפתח זה פחות התכנים בגן אלא יותר הרגשת הביטחון. זה הרבה יותר חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)