מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגרסיה לקראת כיתה אאמא מודאגת11/07/2011
שלום,
ביתי בת 6 ועומדת לעלות לכיתה א.
יש לה מס' בעיות שמדאיגות אותי מאוד, במיוחד לאור העובדה שבחודש וחצי האחרונים היא במצב לא טוב. בשבועות האחרונים בגן (לאחר ששבה ממחלה של 3 שבועות בבית)היה לה מאוד קשה להפרד בבוקר, התלוננה על כאבי בטן כל בוקר וגם בגן היה לה קשה לדבריה היא "מתגעגעת לאמא ולא טוב לה בגן". הגננת חשבה שמדובר בחרדה מהמעבר לכיתה א. יש לציין כי אף פעם לא חוויתי תקופה כזאת ארוכה של קושי בפרידה. לפני כשבוע התחילה ללכת לקייטנה בבית הספר, לא קל לה ולמרות זאת התמודדה יפה יחסית, אבל היום שוב היה לה קשה להפרד והיא אפילו בכתה, התחננה שאומר למדריכה שהיא לא רוצה להשתתף בשיעורי ספורט. נמצאת איתה שם החברה הטובה מהגן שהחברות ביניהן היתה בעייתית מאז ומתמיד ועכשיו הן ממש לא מסתדרות. היא הכירה ילדה אחרת אבל עכשיו החברה מהגן שהרגישה שביתי מתרחקת ממנה "חטפה" ממנה את החברה החדשה (לדבריה). לצערי ביקשנו שהשתיים יהיו באותה כיתה,(זה היה מזמן) ועכשיו אני ממש דואגת שזה יגרום לה נזק. היא רוצה להתרחק מהחברה אבל זו לא נותנת לה. מדובר בילדה כוחנית ורכושנית, מאוד לא מפרגנת. בנוסף, מאז ומתמיד היתה ביתי ביישנית, למרות שתמיד הסתדרה מבחינה חברתית והשתלבה יפה בגן, אבל אין ספק שזה מקשה עליה בסיטואציות חדשות. יש לה הרבה חרדות וחששות עכשיו. אני מרגישה אובדת עצות- מה לעשות בכדי לחזק אותה? איך להגיב כשהיא לא רוצה להיות בקייטנה? אולי להוציא אותה משם? איך לעזור לה להתרחק מהחברה שככ מקשה עליה? האם כדאי לבקש מהמורה בשיחה לקראת שנה הבאה להושיב אותה עם ילדה אחרת? אשמח לקבל כמה עצות שיעזרו לי לעזור לה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה לקראת כיתה א - תגובה
סמדר ריינר12/07/2011שלום לך,
אני לא חושבת שכדאי להוציא אותה מהקייטנה, כי זה יכול לשדר לה שאין טעם להתמודד, והלגביר את החרדה מכניסה לכיתה א' אחרי כישלון ונסיגה בהתמודדות. נראה לי שחשוב מצד אחד להבין אותה שקשה לה, אך מצד שני לשדר ציפייה ועידוד להתמודד ולהתגבר. את יכולה לעוזר לה בכך שתתאמי עם אימהות של ילדים אחרים מפגשים אחה"צ כדי שתכיר ילדים נוספים מהקייטנה או כאלה שמיועדים להיות איתה בכיתה, וכן תדברי איתה על כך שהיא יכולה ליזום קשרים עם עוד ילדים והיא לא חייבת להסתמך רק על חברה אחת. בהחלט מתאים שתדברי גם אם המדריכים בקייטנה שיעזרו לה לחבור לילדים אחרים וגם בהמשך עם המורה של כיתה א' שתעזור לה ותכוון אותה עד כמה שניתן בעניין הזה גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)