מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יונק בן 1.4 ש' שלא יודע להרדים עצמומאיה12/07/2011
שלום רב,
אני בת 35, אמא ל- 3 ילדים, הבכור בן 6 והקטן בן שנה וארבעה חודשים. השלישי שלי עדיין יונק. בערב הוא רגיל להירדם על הציצי ובמקרים שאני לא נמצאת- על הידיים של בעלי. במהלך הלילה הוא מתעורר מספר רב של פעמים וחוזר לישון רק לאחר שינק. הוא מתחיל את הלילה במיטתו ועם היקיצה הראשונה עובר למיטתי, יונק כל שעה - שעתיים וכך עד הבוקר. לאחרונה, אני כבר לא מצליחה להרדים אותו על הציצי (הוא כבר גדול- סקרן- מציץ לראות מה האחים שלו עושים בזמן שהוא יונק, מסתכל על חפצים מסביב - חוזר לינוק וחוזר חלילה). נוכח הנ"ל, החלטנו לנסות להרדים אותו לבד. זה כבר כמה לילות (חמישה לילות) שאנחנו מנסים ללא הצלחה. אנחנו שמים אותו במיטה. יושבים לידו שעה- שעתיים- הוא עומד במיטה מחויך ומבסוט. ברגע שעוזבים את החדר הוא פורץ בבכי וכשחוזרים הוא ממשיך לעמוד. הוא לא מניח ראש ולא מנסה להירדם. כשהוא מתעייף הוא מתיישב ופורץ בבכי שיכול להימשך שלוש שעות (אתמול ניסינו לגרום לו להירדם מהשעה 19 עד 22 וחצי ללא הצלחה). ניסינו את שיטת ה"5 דקות"- דהיינו להיכנס ולצאת מהחדר כל חמש דקות. הוא לא נרדם!! אחותו ישנה איתו בחדר והוא לא לבד- הוא מקשקש איתה עד שהיא נרדמת - אבל הוא לא נרדם!! בסוף, אחרי 3 וחצי שעות של עמידה- ישיבה- קשקושים- חיוכים- בכי- אני נשברת -מניקה אותו והוא נרדם. אנחנו ממש מיואשים. מיותר לציין שאנחנו תשושים מאד ממנו. מה עושים? איך מלמדים אותו להירדם לבד? ואיך מלמדים אותו לישון כל הלילה? אני רוצה להפסיק את הנקות הלילה ולצמצם את ההנקה רק לשתי הנקות ביום- הנקת בוקר והנקה אחת אחרי שאני חזורת לעבוד. יצוין כי הוא לא מסכים למצוץ מוצץ ולא להיעזר בדובי או בחיתול או ב"שמיכי".
תודה מראש, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולגתי-זקוקה נואשות לעזרתכן
מאיה12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דולגתי-מישהי יכולה לעזור?
מאיה13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונק בן 1.4 ש' שלא יודע להרדים עצמו - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט14/07/2011מאיה שלום,
הגמילה מהנקת הלילה היא תהליך שאורך זמן, אך יכול לסייע לילד שלך לישון לילה שלם. נראה לי שאתם ההורים צריכים להחליט על קו אחיד, ולדבוק בו. אם הילד עובר למיטה שלכם, או לפעמים מקבל הנקה ולעתים לא, זה מאוד מבלבל. אחת הדרכים לוודא שתהיה שינת לילה ארוכה, הוא לדאוג שאחהצ הילד יעסוק בפעילות גופנית, אח"כ יאכל ארוחת ערב טובה ומשביעה, יערוך אמבטיה ארוכה ומעייפת וכדומה. איני יודעת מתי הילדים הגדולים יותר הולכים לישון, אבל סביר להניח שהשעה 19 היא מוקדמת מדי לשינה בביתכם. לכן מומלץ להרדים אותו רק כשהאחים הגדולים הולכים לישון, אחרת תבזבזו זמן רב בנסיונות שווא.
אין צורך לשבת לידו זמן כה רב. אפשר לספר סיפור או לעשות טקס שינה אחר, ואז לומר לו משהו בסגנון: "עכשיו לילה, כולם הולכים לישון. לילה טוב ל-_____, תישן ומחר נחזור לשחק יחד", ולצאת מהחדר. אפשר גם ללטף אותו קצת עד שהוא יירדם. כנראה שהגמילה מההנקה תהיה לו לא פשוטה והוא מן הסתם גם יבכה וזה דבר שקשה לכל הורה. אולם חשוב שהילד יישן לילה שלם, למען הכוחות שלו ובמהלך היום הגדילה הבריאה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מניסיוני האישי...
אמא17/07/2011אני מקווה שכותבת השאלה קוראת זאת. בנוסף לעצות המעולות של הפורום רציתי להוסיף כי מניסיוני, גמלתי תינוק בן שנה מהנקה מלאה וגם לי יהיה קשה מאוד להרדים אותו ללא הנקה והוא היה זקוק לי במהלך הלילה.
מה שעשיתי היה שמגיל תשעה חודשים עד שנה עברנו בהדרגה לבקבוק עם תחליף חלב. בבקרים הוא שתה זאת בכוחות עצמו ובערב שלפני השינה האכלתי אותו בבקבוק עם תחליף חלב,עשינו טקס שינה- סיפור, מקלחת ובקבוק כשהחדר חשוך לגמריי. לאט לאט כשהתרגל וכשהגוף שלי התרגל החלתי לתת לו את בקבוק החלב לפני השינה כשהוא שוכב לבד במיטה ואני יושבת לידו.במהלך השבועות הזזתי את הכסא כל פעם קצת ככה שהתרחקתי ממנו עד שיצאתי מהחדר והוא רגיל לשתות את הבקבוק לבד , מתגלגל חצי שעה במיטה ובסוף נרדם. זה לא היה פשוט הוא גם בכה הרבה ורצה לאחר שסיים את הבקבוק ידיים אבל לא חזרנו אחורה וככה הוא הבין את השינוי. לציין בגיל שנה וחודש הוא התחיל גן וזה עזר מאוד. חוץ מזה במקום להניק בזמנים שאינם ארוחות חיברתי אותו לבקבוק עם מים קרים, ככה שזה התחליף להנקה וגם מאוד מרגיע. זה חשוב ביותר לאמצע הלילה וכיום יש לידו בקבוק שהוא כבר לבד שותה אם הוא קם ואני לאט מועורבת בזה. נ.ב. גם לילד שלי לא היה מוצץ וכאמור לדעתי לחבר אותו לבקבוק אהוב של "מאם" או משהו עם מים קרים זה אותו אפקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)