אבא עובד בחו"ל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא עובד בחו"ל
    דני
    13/07/2011

שלום רב.
    אני גרוש שלוש שנים ,מאז לא מוצא את עצמי תעסוקתית. חזרנו לארץ לפני שנתיים וגרושתי והילדים גרים בעיר סמוכה אלי.במרכז הארץ.יש לי שלושה ילדים ,שני בנים בוגרים .הבכור חייל לפני שיחרור האמצעי בן שבע עשרה ,והקטנה בת שמונה וחצי,קשורה אלי מאוד.אני לא מצליח להתפרנס בארץ ואני בקושי מצליח לשלם את המזונות ,אני מתגורר בבית הורי הקשישים.עברתי בשנתיים האחרונות משבר קשה ביותר ורק לאחרונה אני מתחיל להרגיש טוב יותר.אני חושב לחזור לארה"ב לעסק שלי ,לחזור לאני שלי.לשקם את הקריירה והעתיד של ילדיי.אני לא יודע איך להסביר לבת הקטנה שלי ואיך להמזער את הכאב שלה למינימום פגיעה!!שאבא יעבוד רחוק.כמובן שהיא תראה אותי דרך המחשב ונדבר בטלפון ואני ישתדל לבקר אותם כמה פעמים בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא עובד בחו"ל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא עובד בחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2011

שלום דני,
    מעבר למה שאתה מתכוון לעשות אין דרך למזער את הכאב. בכלל, החוכמה שלנו כהורים היא לא למנוע כאב מהילדים או למזער אותו, כאשר קורה משהו בלתי נמנע, אלא לעזור להם להתמודד איתו כשהוא קורה. כל מה שאתה יכול לעשות מעבר לשמירה אופיטמלית על קשר בכל האמצעים העומדים לרשותך, הוא לעמוד בכאב, בתסכול, בעצב ובכעס שלה על המהלך שלך, להכיל את רגשות האשמה שלך, לנסות לא להדוף את התחושות השליליות שהיא תבטא, לא על ידי פיצוי יתר (מתנות מוגזמות, וכניעה לרצונות לא לגיטימיים שלה או אי שמירה על גבולות) ולא על ידי נסיונות לשכנע אותה שאין לה על מה לכעוס או שתנסה להיות נחמדה אליך למרות שהיא כועסת. זה המצב, זו הבחירה שלך וזה המחיר שלה, ועם זה אפשר לחיות, אבל בלי להכחיש כמה שזה קשה. זה שזה קשה זה לא אומר שזה בלתי אפשרי או שאין יותר דברים טובים בקשר ביניכם.
    מבחינת ההסבר, פשוט להגיד את האמת, שאין לך עבודה בארץ, ואתה רוצה לנסוע לחו"ל כדי להרוויח כסף כדי שתוכל לפרנס את המשפחה, שאתה מאוד אוהב אותה ותתגעגע אליה, ואתה יודע שהיא תתגעגע אליך, ואתם תשמרו על קשר באופנים שתארת, וגם שאולי היא תוכל לבוא לבקר אותך שם לפעמים, וזהו. מעבר לזה, רק לתת לה להגיב, גם אם זה לא קורה באותו רגע, ולאפשר את כל קשת התגובות שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר

דני
    13/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו