מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להגיב כשאין שיתוף פעולה?שני13/07/2011
שלום,
אשמח לעצה בנוגע למקרה שקרה היום- כיצד היה עלי לנהוג:
בני בן כשנתיים וחצי, בד"כ "ילד טוב", אבל היום לפני השינה לא התחשק לו לצחצח שיניים (בד"כ הוא משתף פעולה, ואני מרבה לשבח אותו על כך). לא הסכמתי לוותר על עניין שנראה לי כה חשוב, ואמרתי לו: "אני מבינה שאתה לא רוצה לצחצח שיניים, אבל לפני השינה מצחצחים שיניים". הוא נשאר בסירובו, ומאחר ותמיד לאחר צחצוח השניים אני מקריאה לו סיפור אמרתי לו משפט שאני מרגישה אתו מאוד לא טוב: " אם אתה לא מצחצח שיניים, אז גם סיפור לא יהיה ונלך ישר למיטה". הוא המשיך לסרב ולקחתי אותו ישר למיטה.
אני בטוחה שיש דרך טובה יותר לפתור זאת, אבל בינתיים אין לי רעיון אחר ואשמח לרעיון- כיצד היה עלי לנהוג?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגיב כשאין שיתוף פעולה? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/07/2011שני שלום,
כהורים כדאי שיהיה לנו מגוון של תגובות במצבים שונים עם הילדים, ממנו נוכל לבחור את הפעולה המתאימה. וגם מבחינת הילד, זה בסדר גם אם לא תמיד את בוחרת את התגובה האידיאלית, אלא "סתם" מתנהגת באופן אנושי, מתעצבנת עליו לקראת השינה וכועסת.
הבן שלך נמצא בגיל שנתיים שהוא גיל המרד. הוא בודק את יכולותיו לעמוד מולך, להתנגד לך ולהשפיע על המתרחש בבית, ואת יכולתך לשרוד את ה"מרידות" הללו. נשמע לי שנפגעת באותו מקרה באופן אישי, והגבת באופן אישי. אולם מבחינת הילד הסרבנות היא משהו התפתחותי, שלב שהוא עובר. עצם הקשירה של הצחצוח עם הקראת סיפור לא נראית לי בעייתית - את מן הסתם מעוניינת שהוא יצחצח שיניים ותעשי כל שביכולתך כדי שההרגל הזה יתקבע. הייתי רוצה עבורך שלא תתייחסי לסרבנות רק כאל פעולה המכוונת נגדך ונגד רצונותייך. אפשר לומר לו במהלך אחד הימים, שצחצוח שיניים הוא חלק ממה שאנחנו עושים כשהולכים לישון. אפשר לעשות זאת בדרך משחקית - לתאר את כל השלבים, לצייר אותם בקומיקס, וכדומה. וכמובן להסביר לו מבחינה רפואית מדוע הדבר חשוב. וחשוב שיהיה ברור המסר שאת מחייבת אותו לצחצח שיניים מדי ערב, ואם הוא לא יעשה זאת, הוא יילך לישון בהרגשה לא נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)