ילד כועס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד כועס
    שרון
    14/07/2011

שלום רב,

אני אמא לילד מקסים וחכם בן 8, אנו גרים בקיבוץ וחיים בסביבת טבע מאוד רגועה ונעימה, בני המתוק הוא ילד שאני מאמינה ככל הילדים אך ישנה בעיה שחוזרת על עצמה בכל מסגרת שהוא נמצא בה: הוא כועס המון, טוען שילדים מציקים לו כל הזמן, מעליבים ומקללים אותו ועקב כך הוא גם לא משתף מדריכים על מנת לקבל מהם עזרה, הוא מעדיף להיות כועס ולעמוד לבד עד שהוא נרגע או שהוא חוזר לחברת הילדים אך הכעס שבו יוצא החוצה בצורה של:לא לענות יפה, לא להיות ממושמע וכו',
    שאלתי אותו איך קורה שבכל מסגרת שהוא נמצא ילדים מציקים לו ומעליבים אותו והסברתי לו שזה לא יכול לבוא ללא מעשה כלשהו מצידו, הוא טוען בתוקף שהוא לא עושה מעשים כל כך חמורים שמצדיקים הצקות והעלבות מצד החברים האחרים.
    אני לא יודעת אם הוא אובר רגיש ולכן הוא מגיב בצורה כזו או שישנה בעיה אחרת שצריך לבדוק מה לא בסדר בהתנהגות שלו.
    המדריך שלו אומר עליו שיש לו לב טוב, מגדיל ראש, שואל תמיד אם צריך עזרה
    ולמען האמת זה הילד שאני מכירה. אך מצד שני יש את הילד שבו שלא יודע ליצור קשרים חברתיים בצורה כזו טובה אם הוא נתון להצקות כל הזמן.
    אנו משפחה מסודרת כלכלית, עוטפת בחום ואהבה את שני ילדינו (הוא ואחותו הקטנה ממנו ב - 3 שנים), אין דבר שהוא לא מקבל גם בפן החומרי וגם בפן הרגשי, אני לא מבינה היכן אני ובעלי טועים בחינוך שלו ובקניית כלים חברתיים ורגשיים.

אשמח לעצתכם כי אני דיי אובדת עצות, בעלי אומר שהוא ילד נורמלי בהתנהגותו אך אני חושבת שאולי יש במה לעזור לו,,

תודה רבה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד כועס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד כועס - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2011

שלום שרון,
    אולי כדאי להתייעץ עם הפסיכולוג של בית הספר, ולבקש ממנו שיערוך תצפית על בנך, כדי לנסות ולנתח את החלק שלו במה שקורה. בודאי שהילד לא יודע לענות על זה לבד, ולכן אפשר בשתי דרכים להגיע לזה, או מישהו חיצוני שיעשה תצפית , או וזה יכול להיות גם וגם, לבקש מבנך לספר יותר בפירוט על ההתנהלות של הסיטואציות, ולנסות להבין, האם באמת הוא רגיש מדי, האם יש דברים שאותם ניתן לעזור לו להבין אחרת, להגיב אחרת, וכו'. אפשר לעבוד איתו על כך שיש דברים שיש כל מיני דרכים להבין אותם, האם יכול להיות שהוא מפרש מהר מדי? בלי לברר למה באמת הייתה הכוונה? יכול להיות שהוא מראש מתוך הנחה שידחו אותו ואז הוא מתנהג בצורה מתנשאת שגורמת לילדים באמת לדחות אותו?
    לאחר שתאספו נתונים בכל מיני דרכים אולי יתגבש כיוון כיצד לעזור לו ומה ללמד אותו אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו