ילדה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה קשה
    מתלבטת
    03/05/2007

הבת האמצעית שלי, בת 9, היא מה שנקרא "ילדה קשה". קשה מאוד להציב לה גבולות. גם בבית וגם בבי"ס. היא מאוד חכמה. יודעת בדיוק איפה נקודות החולשה של כל אחד. מתווכחת עם מורים, יוצאת משיעורים כשהדברים לא מסתדרים לשביעות רצונה, בעבר היתה מפריעה למהלך השיעור ומסוגלת לגרום לכל הכיתה לא ללמוד יום שלם - כיום נוקטת בשיטה זו פחות ופחות ופשוט יוצאת החוצה להרגע. ענישה אינה יעילה ואינה מהווה גורם מרתיע. נקיטה בגישה נוקשה עמה מביאה לפיצוצים. היא בעצם מצפה לקיים דיון על גבולות או קביעות של מבוגרים ולא לקבל זאת ככלל שהמורה קבעה וזהו. לפעמים סובלת מחוסר שקט כשאין לה מה לעשות. לא מסוגלת לסבול כשמשעמם בכיתה בעיקר אם המורה חוזרת שוב על החומר ואז מתעסקת בדברים אחרים (ציורים) והדבר מפריע למורה. בעבר אבחנו אצלה קושי בויסות החושי. לאחרונה נאמר לי שמדובר בעצם בהפרעת קשב - האם זה נכון? האם מנסיונכן טיפול נוירוהתפתחותי (עיסויים, תרגילים, וכו') אכן מועיל?

ההתלבטות: מצד אחד השנים עושות לה טוב. אני רואה שיש שיפור בהתנהגות עם השנים. תדירות הפיצוצים קטנה והעוצמה שלהם גם כן אז אולי הדברים יסתדרו עם הזמן. מצד שני אולי בכל זאת היא זקוקה לטיפול מקצועי כלשהו כדי למנוע בעיות (נפשיות?) בעתיד ? ואם כן, איזה טיפול?
    אגב, ניסינו טיפול פסיכולוגי אבל הילדה לאחר זמן ממש סירבה לשתף פעולה וגם לא ראינו התקדמות - (הפסיכולוגית לא יכלה לומר מתי ואם תהיה התקדמות או כמה זמן ימשך הטיפול) - אז הפסקנו. ועוד הערה: היא הילדה הכי קטנה בכיתה (ילידת דצמבר) ותלמידה מצוינת.
    תודה וסליחה על אורך השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה "קשה"

שרון באומל
    03/05/2007

שלום לך.
    ראשית, אני מפנה אותך למרכאות ששמתי בכותרת. כדאי לקחת לתשומת לב. מדברייך, ייתכן וילדתך סובלת מקשיי קשב וריכוז והייתי גם חושבת על אופציה של מחוננות (שיעמום בכיתה). הייתי מציעה לשלוח אותה לאבחון פסיכודיאגנוסטי, על מנת לעמוד על מקור הקושי. מניסיוני, אם אכן קיימת הפרעת קשב וריכוז, כדאי לפנות למרפאה בעיסוק. מאוד עוזר. בנוסף, הייתי ממליצה גם על הדרכת הורים, על מנת ללמוד איך להתמודד עם הילדה ולשפר את האווירה בבית. אם מקור הקשיים של ילדתך אינו רגשי, ייתכן וטיפול פסיכולוגי יהיה פחות יעיל במקרה זה. אולם, כדאי לדעת שהפרעת קשב וריכוז שאינה מטופלת יכולה לגרור בעקבותיה קשיים רגשיים כתופעה משנית. למשל: הפנמה של היותה "קשה" כחלק מהדימוי העצמי, (בעקבות המסר שהיא מקבלת מהסביבה); ערך עצמי ירוד וכו'. לכן, כפי שכתבתי, הייתי מאבחנת את מקור הקושי ולאחר מכן בונה אסטרטגיה טיפולית.
    אם את גרה באיזור הצפון, וזה נשמע לך, את יכולה לפנות אליי שוב לאופציות לאבחון וטיפול.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו