מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה יעוץ פסיכולוגי נוסףיחד ולחוד17/07/2011
פסיכולג ילדים איתו נפגשתי המליץ להפריד בין התאומים הזהים שלי. אין להם שום בעיות התפתחותיות אפילו להיפך הם מפתיעים מאוד ועושים מעל לגילם למרות פגות של חודשיים אבל הוא מסביר בצורה נחרצת שתאומים חייב להפריד ולגישתו כמה שיותר מהר ויותר מוקדם למען התפתחות תקינה של אישיותם והבנת הנבדלות ביניהם אני מקבלת את דבריו והסבריו ונוטה להאמין שאכן בסופו של תהליך מאוד כואב זה יהיה לטובת הילדים השאלה האם לא עדיף לחכות לכיתה א כי ממש קשה לי אני לא ישנה בלילה ואני ממש בדיכאון מהחלטה קשה זו מה שגורם לי להבין שאולי אני באמת מדביקה בינהם אחרת לא היה לי כל כך קשה אני מפחדת מהקושי מאוד ותחושת גורליות ההחלטה אני גם לא יודעת בדיוק איזה עזרה אני צריכה כי אין אף אחד שיוכל להבטיח לי שזה יהיה לטובתם ואיך ניתן ללכת נגד כל תחושת האימהות שלי אני מוכת חרדה ועצב אבל מרגישה שאני חייבת להם את ההחלטה הנכונה איך אדע מה היא אולי יש מחקרים בנושא סטטיסטיקות שתוכלו לומר לי מה קרה לרוב התאומים הזהים שהופרדו בגיל 3 ומה קרה לאלו שהופרדו בכיתה א
בעצם היותם תאומים הם צריכים את הביחד גיל שלוש הוא קריטי דיו אני כל כך חוששת ומתקשה בבקשה תאירו לי את הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה יעוץ פסיכולוגי נוסף - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום לך,
הפסיכולוג שהלכת אליו צודק. אני לא חושבת ששום ססטיסטיקה תשכנע אותך, כי זה לא עניין הגיוני אא עניין של קושי ריגשי שלך. אני חושבת שכדאי תעזרי באותו פסיכולוג או בפסיכווג אחר כדי להבין מה קורה לך ואיך יכולה להתמודד עם הקושי שלך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תגובה מפסיכולוגית קלינית
יחד ולחוד18/07/2011סמדר המון תודה על ההתיחסות אך מאוד חשוב לי לשמוע עוד דעה של פסיכולוג ברצוני לדעת מהם הנתונים המחקריים והסטטיסטים אם יש כאלה וקצת יותר הבנה על למה כל כך חשוב להפריד בגיל שלוש והאם בגיל שש זה לא מספיק טוב וכן הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תגובה מפסיכולוגית קלינית - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום לך,
מאין לך שפסיכולוג קליני ייתן לך נתונים מחקריים וסטטסיטיים יותר מאיש מקצוע אחר?
זה בכלל לא קשור לפסיכולוג או לא לפסיכולוג.
מעבר לזה, כאן בפורום אנו עונים על ידי איש מקצוע אחד תשובה אחת לכל פניה.
הסיבה שחשוב להפריד בגיל שלוש היא שבגיל הזה קורים תהליכים מאוד חשובים של עיצוב העצמי והאישיות., ילד שמגיע לגיל 6 כבר אמור להיות פנוי למשימות של תחרות בקבוצה ועמידה בלחצים מסוג אחר לגמרי. אם העצמי שלו לא מוספיק מובחן, בהתאם לגיל, ולא מספיק מבוסס יהיה לו קשה לעמוד גם באתגרים של כיתה א' וגם בהפרדה מהאח התאום. זה לא קשור דרך אגב להישגים ולהתפתחות, יכול להיות שהילדים שלך חכמים מאוד ומפותחים, זה קשור ליכולת להיות אני. זו יכולת שמשפיעה על קשרים עם ילדים ומבוגרים, על ביטחון עצמי, על שאיפות בחיים, על תחושה טובה ומספקת של קיום ומיצוי עצמי. אדם יכול להיות בעל הישגים יוצאי דופן אבל מאוד אומלל מבחינת ההיבטים האלה. ולהרגיש דיכאון וחרדה כל חייו בגלל שהוא פשוט מרגיש לא הוא ואין לו אפילו איך לבטא את זה או איך להתחיל לדעת מי הוא באמת.
זה העניין שחשוב שתביני. לאחר ששני אנשי מקצוע אמרו לך את זה, גם הפסיכולוג שלך וגם אני, אני מקווה שתוכלי להרגע ולהתפנות לתהליך הקבלה של האמת המורכבת והלא פשוטה הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)