בוכה בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בוכה בלילה
    מיכל
    17/07/2011

שלום רב,
    בתי סיימה השנה כתה א'. היום היא אמרה לי: "כשאת את ואבא הולכים לישון ואני נשארת בחדרי, אני בוכה". לשאלה למה היא בוכה היא רק אמרה שעצוב לה.
    בנוסף, לפני כמה ימים היא התחצפה לסבתא שלה. הסבתא אמרה שהיא לא מוכנה שידברו אליה בצורה כזאת. כעבור שעה הילדה פנתה אליה, אך הסבתא לא ענתה. הילדה שאלה אותה למה היא לא מדברת איתה וסבתא ענתה שהיא נעלבה מהחוצפה שלה. הילדה באה אלי ואמרה שהיא לא יודעת למה הסבתא מתכוונת. למחרת הילדה בקשה סליחה מסבתא, אבל לשאלה למה בקשה אם בעצם לא יודעת על מה, הילדה ענתה כי אני רוצה להשלים איתך כדי שלא אבכה בלילה.מדי פעם אני באמת שומעת אותה בוכה מתוך שינה ואז כמובן אני נגשת להרגיע אותה. אבל קרה שבבוקר היא אמרה שבכתה בלילה, אבל אנחנו לא שמענו. אודה על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    18/07/2011

שלום מיכל,
    לא ברור לי ממה הסבתא נעלבה, כי לא פירטת מה הייתה אותה "חוצפה". בכל אופן התגובה של הסבתא, תסלחו לי קצת ילדותית. היא לא אמורה להיעלב מילדה בת 6. בשביל זה היא בן אדם מבוגר והילדה היא רק ילדה. קצת פרופורציות.
    אפשר להסביר לילדה שזה דיבור לא יפה, אבל לא צריך להחרים אותה שעה ולא לדבר איתה, זה גמרי לא במקום וקשור לקשיים הריגשיים של הסבתא ולא לילדה.
    עם הילדה אפשר לדבר בצורה יותר עקיפה על המצב שלה, למשל לשאול אותה, אם פייה הייתה מבטיחה לה 3 משאלות - מה הייתה מבקשת, או לדובב אותה בעזרת ציור או משחק (הדובי נראה עצוב, מה דעתך? למה הוא עצוב?).
    יכול להיות שהילדה שלכם מרגישה לא מובנת, ושלא מתייחסים צרכים הריגשיים שלה, אלא שמים את הצרכים הריגשיים של המבוגר במרכז, וזה משאיר את הילדה בודדה. זה מה שנראה לי לפחות שקרה עם האירוע עם הסבתא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו