פחד מהצגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מהצגות
    סיוון
    19/07/2011

אמא לבת 3.10, מגיל שנתיים הולכת להצגות, נהנית, סובלנית,עד כדי כך שחברותי "קינאו" בי איך היא בגיל קטן כ"כ יושבת מהתחלת ההצגה/מופע עד הסוף. לפני חצי שנה היינו בפסטיגל, נבהלה שם ממשהו וביקשה לצאת, שבוע אחרי בערך היינו בעוד הצגה והיא נהנתה והכל היה תקין. אח"כ היתה לה הצגה מהגן, וכשבאתי לקחת אותה מהגן הגננת שאלה אותי אם היא מפחדת מהצגות- מה שהפתיע אותי ואמרתי שממש לא- כי עד אז היא הלכה איתי בלי בעיה,בהצגה הבאה מהגן-מס' חודשים אחרי הצטרפתי כהורה מלווה וחשבתי שבזה נפתור את הבעיה,אך היא סירבה בתוקף ובכתה עד שישבנו בחוץ עד סוף ההצגה. אני מנסה כל פעם מחדש לקחת אותה כדי להתמודד- השאלה היא אם אני לא עושה יותר נזק.(דרך אגב, גם ממפעילים בימי הולדת והצגות בקניון לא רק באולמות חשוכים) היא פיתחה פחדה. השאלה שלי היא האם להמשיך לקחת אותה כדי שתתמודד (כי הרי כבר ראתה במשך שנתיים הצגות בלי בעיה),או להניח לה?תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהצגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מהצגות - תגובה

נעמה סבג שמש
    19/07/2011

סיון שלום,

זה עניין של גישה.
    בעיניי אין טעם ללחוץ ויש להניח מעט לנושא. אם יש הצגה בגן, לתת לה זכות בחירה אם להיות או לא.
    אם תדברו איתה על הנושא כדאי מאד לספר סיפור על ילד שהלך להצגות ולאר מה קרה לו באחת מהן.
    כשמדברים על מישהו אחר, יותר קל להתמודד.
    בכל מקרה, גם עם זה הייתי מחכה. יכול להיות שאפילו לבד תרצה לחזור ולראות הצגות. זה הפך להיות issue וחבל.

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהצגות - תגובה

ליאת גרוס
    19/07/2011

שלום סיוון.
    נראה לי שבגיל זה כדאי להפסיק ללחוץ. תציעו לה אך אם מסרבת תעזבו. סביר שכשתגדל קצת זה יעבור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו