מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מתמונות מפחידותאוסנת19/07/2011
בתי בת 9 וחצי,
בסוף השנה הביאו את הסרט "הטינה"-סרט אימה שלא מתאים לגיל זה.
בסיום השנה היו לה פחדים קלים וזה עבר.
בשבוע שעבר היא נפגשה עם חברה והחברה הזכירה לה את הסרט ואף אמרה לה שהיא דומה לשחקנית מהסרט,
מאותו יום בתי לא ישנה טוב ולא אוכלת טוב.
היא קמה כל יום עם פחדים ובכי.
נעשו מספר ניסיונות של שיחות הסבר איתי ועם בעלי אך לשווא.
זו חופשת הקיץ והילדה הייתה נשארת ללא פחדים בבית והיום איני רגועה כלל בעבודה כי היא מתקשרת כל 5-10 דקות ומסבירה שאינה נרגעת.
חשוב לי לציין כי אני עובדת רק 5 שעות ואני איתה ועם אחותה בת ה6 כל שאר היום?
א.איך לטפל במצב?
ב. איך להבדיל בין האם זו החלטתה להתפנק או שבאמת היא פוחדת?
ג.מתי זה מוגזם וכדאי לקבל ייעוץ רפואי?
אשמח אם תענו לי במהרה-זקוקה לעזרה.אוסנת 0523957741* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מתמונות מפחידות - תגובה
ליאת גרוס19/07/2011שלום אסנת.
את מתארת בעיה שכיחה בגיל זה אך טוב שאת עם היד על הדופק ומחפשת פתרונות.
את שואלת איך לעשות הבחנה מבדלת בין פינוק וצורך אמיתי. זה צורך אמיתי שעלול להשתרש ולהפוך לפינוק. החכמה היא למצוא את האיזון לפיו צריך מצד אחד להקשיב, לתמוך להבין ולסייע ומצד שני לא להיסחף יחד איתה למצוקה, לא וותר יותר מידי ולא לרחם. זה מאד קשה, לפעמים להורה יותר מאשר לילד.
בינתיים חכי, חשוב לשמור על שגרה ככל שניתן. אם נמשך יותר משבועיים או אם את רואה מגמה של התגברות ולא החלשות של הפחד, ניתן להיעזר במספר פגישות אצל פסיכולוג שיערבו גם הדרכת הורים. פחד שלא עובר לאורך זמן עלול להתגבר ולכן כדאי להתערב. כדאי לקרוא את הספר "פחדים של ילדים".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)