בן 6 וחצי אומר שרוצה להיות בת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • בן 6 וחצי אומר שרוצה להיות בת
    טניה
    19/07/2011

    שלום לפורום,
    יש לי בן 6 וחצה ,השנה עולה לכיתה א'.אני מאוד חוששת ,כיוון שהוא מרבה לשחק עם הבנות ואין לו חברים בנים (וגם לא היו אי פעם).בגן הילדים הוא מעדיף לשבת עם הבנות ולעשות עבודות יצירה,למרות שבבית הוא משחק עם מכוניות מאוד יפה(באמבטיה הוא עושה תספורות לבובות).כל הניסיונות להביא בנים הביתה שישחק איתם כשלו.לפני כמה ימים הוא שאל למה לא ילדתי אותו כבת,הרי הן יותר יפות.
    אני מאוד חוששת בגלל עליה לכיתה א' כיוון שכבר עכשיו זה יוצר בעיות חברתיות בגן.האם התנהגות כזאת היא חריגה?האם זה אומר משהוא על נטיה המינית של הילד?

    אודה על יעוץ,
    טניה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בן 6 וחצי אומר שרוצה להיות בת - תגובה

    ליאת גרוס
    19/07/2011

    שלום טניה
    ההתנהגות של בנך יכולה להיות קשורה לנטייה מינית אך לא בהכרח.
    חשוב רק לוודא שלא מרגיש לחץ חיצוני להתנהל באופן המתאים יותר לבנות.
    לגבי תגובתכם, כפי שראיתם, נסיונות לחברו עם בנים פחות יעילים. הכי חשוב (והכי קשה לפעמים) זה לקבל אותו כמו שהוא ,לזרום איתו ולאפשר לו מקום בטוח לשתף בחוויותיו ורגשותיו. אם יקבל מכם מסר שהוא בסדר יוכל לשדר תחושה זו כלפי חוץ וכך למצוא בנות או בנים שמתחברים אליו ואל תחבביביו.אם יקבל מכם מסר שהוא חייב להשתנות זה עלול להזיק.
    בנוגע לקושי החברתי שנוצר, אכן לא קל. עלול להחמיר בשנים הקרובות בהם בנים ובנות משחקים בנפרד. אבל בטוח שיהיו כמה ילדים שיתחברו אליו- זה מספיק כדי שיהיה מאושר. תמיכה ואהבה שלכם חשובה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו