אחות חדשה נולדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה נולדה
    שרית
    19/07/2011

שלום,
    יש לי בת בת 7, בן בן 4 ותינוקת בת 4.5 חודשים. בני תמיד היה ילד מאד עקשן שדורש הרבה מאד תשומת לב על ידי כך שמציק לאחותו הגדולה, לא מקשיב לנו, ההורים, מרביץ, מתחצף, עושה דווקא בכל הזדמנות כמעט ומתווכח בכל נושא ללא הפסקה. בחודשיים האחרונים התנהגותו החמירה וכל זמן שהוא ער אין רגע של מנוחה. ברור לי שזה קשור לאחות הקטנה שנולדה לו...שאליה הוא ניגש כל כמה דקות ומחבק אותה חיבוקים מאד כואבים שתמיד מובילים לבכי מצדה. גם בגן הוא פחות מקשיב ומרביץ לא מעט לחברים. אני מאד מקפידה לחבק אותו הרבה ואומרת לו כל הזמן שהוא הנסיך שלי. אני משתדלת לתת לו אחריות עם אחותו הקטנה (כשאני בסביבה כמובן) ומשתדלת לשבח אותו בכל פעם שמתנהג יפה.לעומת זאת, כשהוא מרביץ ועושה דברים אסורים בבית, אני מכניסה אותו לחדרו ולא מרשה לו לצאת מספר דקות או מחרימה לו את החפץ איתו הוא משחק (לפי העניין ...). אני מרגישה שהוא מאד מאד כועס ומפחדת שהתנהגות זו שלא תהפוך לטבע שלו..

כיצד אני יכולה לעזור לו להתמודד ולהרגע?

אני רוצה לציין שיש לו מים באזניים וכנראה נבצע ניתוח כפתורים בסוף הקיץ. הוא מאד מפותח מבחינה שפתית, הרבה מעבר לילדים בגילו אך צועק הרבה (אני מניחה שקשור לאזניים). כמו כן, הוא מאד חכם ובעל מחשבה מאד מהירה

תודה,
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה נולדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שקשה לו

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/07/2011

שרית שלום,
    ראשית מזל טוב על הלידה. לא רק הבן שלך אלא כל המשפחה מתמודדת עם השינוי. ממה שאת מתארת, נראה לי שהבן שלך צמא ליחס אישי מכם, הוא אינו יודע כיצד לקבל זאת ומאוד מתוסכל. באופן טבעי, אתם קצת "דוחפים" אותו להיות בוגר וגדול, אבל כרגע זה ממש לא נתפס בעיניו כדבר חיובי. להיפך - הוא רוצה לאותת לכם שהוא עדיין קטן וזקוק לכך שתתייחסו לחלקים הילדיים והתלותיים שבו.
    כמו כן, כמובן שייתכן שחלק מההתנהגויות והעוצמות קשורות בכך שאינו שומע היטב. זה באמת מצב מאוד מתסכל.
    כמובן שיש לשמור על גבולות ברורים וכשהוא מציק לתינוקת או לאחותו ובמיוחד כשהוא אלים, יש להגיב באופן מיידי כפי שאת עושה. אולם במקביל, הכרחי ביותר שלילד יהיה זמן אישי ופרטי עם כל אחד מכם ההורים. אפשר אפילו זמן קצר יחסית (בילוי אצל ילדים יכול להיות הרבה פחות ארוך ויותר "סתמי" מכפי שהמבוגרים תופסים זאת) - ללכת עם אבא לסופר או לסידורים, לקפוץ עם אמא לגלידה או לגינה, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו