מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5לילך19/07/2011
שלום רב,
אני פונה בעניין בתי בת 5. היא ילדה בכורה מבין 3 בנות (2 הבנות הנוספות בנות 4,
ו- 9חודשים). בתי מאוד בוגרת לגילה, חכמה. השנה היא למדה בגן טרום חובה ולגננת אף הייתה חשיבה להעלותה לכיתה א' (כלומר לדלג על גן חובה).
באופייה היא מאוד שלטנית, דעתנית, עקשנית, רוצה שדברים יתנהלו כפי שהיא חושבת. זה מתבטא למשל בכך שאם ילד מהגן לא נשמע להוראותיה במשחק, או שמציק לה ישר היא תכה אותו. אני רואה זאת גם בדנאמיקה עם אחותה. היא קובעת, שולטת, מחליטה ואחותה הרבה פעמים כאילו "נבלעת " בתוכה. (לכן אני משתדלת מאוד לשמור על הזכויות והמקום של אחותה). דוגמא נוספת- שבמשחק משותף היא תגלה מניפולטיביות ותנסה לרמות כדי לא להפסיד.
לי כאמא מאוד קשה להתמודד עם בתי הבכורה- עניין האלימות תופס חלק נכבד מהתנהגותה ואני מרגישה שאני נאלצת להתעסק כל הזמן סביב זה ולדבר איתה על כל שלא משתמשים באלימות, שלא נוגעים בגופו של האחר.
במצב זה אני מוצאת את עצמי כל הזמן מעירה לה וכך אני מפספסת את התכונות החיוביות שלה ( היא מאוד יצירתית, מוכשרת).
ניסיתי להתמודד דרך שיטת המדבקות, על כל התנהגות מסוימת חיובית- היא מקבלת מדבקה, אך לא התמדתי בכך.
אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי כאמא לסייע לבתי לתעל את ההתנהגות לדרך החיובית ולהביא לפסקת האלימות או לפחות להקטין את תדירות האלימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה
סמדר ריינר20/07/2011שלום לילך,
יכול להיות שהאלימות שלה נובעת מכך שיש פער מאוד גדול בין ההתפתחות השכלית לבין העובדה שהיא בסך הכל ילדה קטנה. היא כנראה מרגישה מאוד לא מוחזקת. צורךם בשליטה נובע רוב הפעמים מתחושת חוסר אונים שמנסים להימנע ממנה. יכול להיות שמדובר בילדה שיש ממנה ציפיות להיות גדולה וחכמה ולהחזיק את עצמה. כדי לשנות זאת, שיטות התהנגותיות לא יעזרו כי הסיבה היא עמוקה יותר. יש מקום לחזור ולתת לה לגיטמציה להיות ילדה קטנה לפעמים, לתת לה זמן איכות לבד בלי האחים שלה, ובכלל כדאי ללכת לקבל הדרכת הורים כדי להבין יותר לעומק מהם המקומות שאתם משדרים לה ציפיות לא מותאמות או פשוט משאירים אותה לבד ריגשית בלי לשים לב לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)