ישראל מתייבשת... וגם בתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ישראל מתייבשת... וגם בתי
    הגר
    20/07/2011

שלום,
    יש לי שתי בנות, הגדולות בת כמעט ארבע, והקטנה בת שנתיים ושבעה חודשים.
    מעולם לא לחצנו בענייני אוכל (לא רדפנו אחריהן עם פולקע ביד :-) ), והיו תקופות שאכלו יותר ופחות ואנחנו מגלדים אותם תוך אמונה שילד בריא לא ירעיב את עצמו.
    עד לפני שבועיים היו להן בקבוקים.. בהתחלה שתו בהן חלב, אח"כ עברנו למים, כך שמעולם לא נתקלנו בבעיית שתיה. הן שתו במהלך היום בכוס, אך היה להן פינוק של בקבוקי מים בכל מיני רגעים. הפסקנו את עניין הבקבוקים כי הקטנה פיתחה בהם תלות להירדמות (נטשה את המוצץ ושתתה בקבוקי מים בכמויות מטורפות עד להירדמות, ולאחר התייעצוות עם רופאה החלטנו שכמות מים כזו עלולה להזיק). הגמילה נעשתה עם הכנה, ואחרי כמה ערבים קשים הגברת חזרה למוצץ בלילה והכל בסדר.
    אבל... היא לא רגילה לשתות כמויות מים גדולות מכוס. היא התרגלה ללגום כמה לגימות וזהו, ואף פעם לא שמנו לב לזה כי קיבלה את השלמת הנוזלים מהבקבוק.
    ביום שבת היינו בטיול בתל דן והיא התייבשה. לא הגענו למיון, זה לא הגיע למצב של הקאות, אבל ללא ספק היא התייבשה. היתה סמרטוט, חום הגוף עלה, בחילות, סירוב לשתיה... נתתי לה נוזלים עם מזרק לפה במהלך הלילה כי האלטרנטיבה היתה לנסוע לתת עירוי.
    התוצאה של הסיפור הזה היתה יומיים בבית, הקפדה על שתיה (הכנתי אפילו פטל לא מאד מתוק למרות שאני תמיד מקפידה רק על מים), ו.... התנגדות נחרצת של הילדה לשתות! אני מניחה שזה שילוב של כמה דברים:
    א. הרגל- קשה לה לשתות כמות מכוס.
    ב. טראומה מזה שדחפץי לה ביום שהתייבשה נוזלים בכוח.
    ג. ילדה בת שנתיים וחצי שנלחמת על הילה שלה, על עצמאותה, ומי אני שאחליט שהיא תשתה...
    בהבדל מנושא האוכל, כאן אני לא יכולה להגיד לעצמי במים החמים האלה שאני יכולה לשחרר, כי היא תתייבש שוב.
    אז אני מוצאת את עצמי במאבקים איומים סביב העניין, והחלטתי לפנות כדי לפרוץ את מעגל האימה הזה.
    אני לא מתנהלת נכון, זה בטוח, אבל מרגישה שאין לי כלים ואשמח לעצה!
    תודה רבה רבה מראש,
    הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישראל מתייבשת... וגם בתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישראל מתייבשת... וגם בתי - תגובה

סמדר ריינר
    20/07/2011

שלום הגר,
    נראה שגם אתם וגם היא בטראומה. כדאי לחזור לפרופורציות ולשיגרה. לא כל יום הוא טיול בתל דן, ולא כל יום היא חייבת לשתות המון אם היא נמצאת רוב היום במזגן.
    כדאי להניח את השתיה בהישג ידה ולהניח לזה כמה ימים. כשכולכם תרגעו, תחושת הצמא הטבעית שלה תניע אותה לשתות, והיא תחזור לאיזון הגופני שהיה עד עכשיו.
    יכול להיות שמרוב לחץ, חרדה ואשמה אתם מרגישים שאתם אחראים למה שקרה בתל דן ולא שמתם לב, שתמיד היא שותה פחות, וכו'. לא בטוח שזה מדוייק. בטיולים ילדים ומבוגרים עלולים להתייבש גם אם בדרך כלל הרגלי השתיה שלהם יחסית תקינים.יכול להיות שאפשר לראות במה שקרה בטיול אירוע שהוא יוצא דופן מהשיגרה ולא כזה שאמור להכתיב אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הגר
    20/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    21/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו