הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף
    טל
    20/07/2011

שלום רב,
    ביתי בת השנתיים ו-3 חודשים גמולה כבר כחצי שנה. כבר כמה חודשים שהיא הולכת לשירותים לפיפי וקקי ללא כל בעיות.
    מתחילת השבוע היא פתאום מפחדת ללכת לשירותים (לפיפי או קקי), היא טוענת שכואב לה.
    הלכנו לרופא לבדוק אם יש דלקת או משהו, הכל תקין.
    היא מתנהגת רגיל לגמרי במהלך היום.
    כאשר אנו מנסים לקחת אותה לשירותים היא מתחילה לבכות ולא מוכנה לשבת בשירותים גם בגן קורה אותו הדבר, היה יום אחד שהיא הלכה פעמיים בגן אבל בהמשך היא כבר לא רצתה. כשהיא כן עושה (כשבורח לה בתחתונים או במקלחת) היא לא בוכה - מה שאומר שעצם העשיה לא גורם לה לכאב כלשהו.
    אני מבינה שיכול להיות שהיא עושה את זה על מנת למשוך תשומת לב, אני נמצאת עכשיו בהריון (בהתחלה) ואולי זה נובע מכך שהיא רואה שאני חלשה ועיפה יותר.
    מה אפשר לעשות? כיצד אפשר להתמודד עם המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום טל,
    בהחלט יכול להיות שהרגרסיה של בתך קשורה לתחילת ההריון שלך. כדאי לשים לב האם באופן לא מודע התחלת לשדר לה ציפייה שתהיה גדולה ותחזיק את עצמה, ותוך כדי כך כבר תפנה מקום לתינוק שבדרך. ייתכן שהיא מרגישה לא מוחזקת ולכן עולות החרדות והצורך למעשה לשוב ולהיות קטנה.
    שימו לב האם דיברתם איתה אחרונה על הצורך להיות גדולה והאם העברתם באופן עקיף את המסר שהתלותיות שלה מוגזמת. אם זה כך, כדאי לנסות לשנות זאת, ולתת לה יותר לגיטמיציה להיות קטנה. יש להניח, כך אני מקווה שבמהשך ההריון תרגישי טוב יותר ויהיה לך יותר קל, בכל אופן אולי כדאי שתנסי להשיג עזרה כדי שהעייפות שלך תשפיע פחות על הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    22/07/2011

בוקר טוב, תודה רבה לך על תגובתך. ברצוני לתת תשובה בנוגע לדברים שהעלת:
    מכיוון שאני עדין בתחילתו של ההריון והתינוק שיבוא עדין אי שם באופק לא שיניתי את ציפיותי מילדתי וגם לא שינינו את התנהגותנו כלפיה.
    ומבחינת העייפות - דווקא לאחרונה הרגשתי משתפרת וגם כאשר לא הרגשתי טוב השתדלתי לתת לה את כל תשומת הלב שהיא רגילה לקבל (כל אחה"צ אנחנו משחקות ביחד).
    טרם דיברנו איתה גם על נושא ההריון, אבל אני מתארת לעצמי שהיא כנראה מבינה זאת.
    יש לה הרבה דברים לאחרונה שהיא מראה בהם סוג של מרד (בחירת נעליים, לא רוצה להתלבש בבוקר וכדומה) אך העניין הזה של ההימנעות ללכת לשירותים מטריד אותי במיוחד מכיוון שהיא טוענת שכואב לה והיינו אצל הרופאה ולא נראה שיש בעיה בריאותית כלשהי (דרך אגב, בפעם האחרונה לפני שנכנסו לרופאה ואמרתי לה שתראה לרופאה איפה כואב לה היא אמרה שלא כואב לה כי היא חששה מהרופאה).
    השאלה - במידה וזה אולי נובע משינוי התנהגותי, כיצד אני צריכה להתיחס לנושא? האם להתעלם ולהגיב באיפוק כאשר היא עושה בתחתונים? האם לנסות לשכנע אותה ללכת לשירותים ולדוש בנושא? האם יש דרך לדלות מהילדה ממה נובעת הבעיה?
    אודה לתשובתך... אני די אובדת עצות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2011

שלום טל,
    אפשר לנסות בדרך של ציור ומשחק לברר איזה תכנים עולים מהילדה למשל להציע לה במשחק בכאילו אם הייתה פיה שמבטיחה לה שלוש משאלות מה הייתה מבקשת, או להבין דרך תכני הציורים והמשחק שלה מה מציק לה. אם העניין נמשך ואתם לא מצליחים להתמודד כדאי לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

טל
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו