מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוףטל20/07/2011
שלום רב,
ביתי בת השנתיים ו-3 חודשים גמולה כבר כחצי שנה. כבר כמה חודשים שהיא הולכת לשירותים לפיפי וקקי ללא כל בעיות.
מתחילת השבוע היא פתאום מפחדת ללכת לשירותים (לפיפי או קקי), היא טוענת שכואב לה.
הלכנו לרופא לבדוק אם יש דלקת או משהו, הכל תקין.
היא מתנהגת רגיל לגמרי במהלך היום.
כאשר אנו מנסים לקחת אותה לשירותים היא מתחילה לבכות ולא מוכנה לשבת בשירותים גם בגן קורה אותו הדבר, היה יום אחד שהיא הלכה פעמיים בגן אבל בהמשך היא כבר לא רצתה. כשהיא כן עושה (כשבורח לה בתחתונים או במקלחת) היא לא בוכה - מה שאומר שעצם העשיה לא גורם לה לכאב כלשהו.
אני מבינה שיכול להיות שהיא עושה את זה על מנת למשוך תשומת לב, אני נמצאת עכשיו בהריון (בהתחלה) ואולי זה נובע מכך שהיא רואה שאני חלשה ועיפה יותר.
מה אפשר לעשות? כיצד אפשר להתמודד עם המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום טל,
בהחלט יכול להיות שהרגרסיה של בתך קשורה לתחילת ההריון שלך. כדאי לשים לב האם באופן לא מודע התחלת לשדר לה ציפייה שתהיה גדולה ותחזיק את עצמה, ותוך כדי כך כבר תפנה מקום לתינוק שבדרך. ייתכן שהיא מרגישה לא מוחזקת ולכן עולות החרדות והצורך למעשה לשוב ולהיות קטנה.
שימו לב האם דיברתם איתה אחרונה על הצורך להיות גדולה והאם העברתם באופן עקיף את המסר שהתלותיות שלה מוגזמת. אם זה כך, כדאי לנסות לשנות זאת, ולתת לה יותר לגיטמיציה להיות קטנה. יש להניח, כך אני מקווה שבמהשך ההריון תרגישי טוב יותר ויהיה לך יותר קל, בכל אופן אולי כדאי שתנסי להשיג עזרה כדי שהעייפות שלך תשפיע פחות על הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל22/07/2011בוקר טוב, תודה רבה לך על תגובתך. ברצוני לתת תשובה בנוגע לדברים שהעלת:
מכיוון שאני עדין בתחילתו של ההריון והתינוק שיבוא עדין אי שם באופק לא שיניתי את ציפיותי מילדתי וגם לא שינינו את התנהגותנו כלפיה.
ומבחינת העייפות - דווקא לאחרונה הרגשתי משתפרת וגם כאשר לא הרגשתי טוב השתדלתי לתת לה את כל תשומת הלב שהיא רגילה לקבל (כל אחה"צ אנחנו משחקות ביחד).
טרם דיברנו איתה גם על נושא ההריון, אבל אני מתארת לעצמי שהיא כנראה מבינה זאת.
יש לה הרבה דברים לאחרונה שהיא מראה בהם סוג של מרד (בחירת נעליים, לא רוצה להתלבש בבוקר וכדומה) אך העניין הזה של ההימנעות ללכת לשירותים מטריד אותי במיוחד מכיוון שהיא טוענת שכואב לה והיינו אצל הרופאה ולא נראה שיש בעיה בריאותית כלשהי (דרך אגב, בפעם האחרונה לפני שנכנסו לרופאה ואמרתי לה שתראה לרופאה איפה כואב לה היא אמרה שלא כואב לה כי היא חששה מהרופאה).
השאלה - במידה וזה אולי נובע משינוי התנהגותי, כיצד אני צריכה להתיחס לנושא? האם להתעלם ולהגיב באיפוק כאשר היא עושה בתחתונים? האם לנסות לשכנע אותה ללכת לשירותים ולדוש בנושא? האם יש דרך לדלות מהילדה ממה נובעת הבעיה?
אודה לתשובתך... אני די אובדת עצות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר22/07/2011שלום טל,
אפשר לנסות בדרך של ציור ומשחק לברר איזה תכנים עולים מהילדה למשל להציע לה במשחק בכאילו אם הייתה פיה שמבטיחה לה שלוש משאלות מה הייתה מבקשת, או להבין דרך תכני הציורים והמשחק שלה מה מציק לה. אם העניין נמשך ואתם לא מצליחים להתמודד כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
טל24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)