בעיה רגשית לבני בן השש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה רגשית לבני בן השש
    סימה
    20/07/2011

בר בן שש הוא בכור מבין שלושה (יש לו אח בן ארבע וחצי ואחות בת שלוש). הוא ילד מאוד חכם, ביישן /חסר ביטחון (קשה לי להגדיר מה נכון יותר) ,מלא חום ואהבה. לדעתי ולדעת הגננת שלו יש לו בעיה רגשית. הוא לא יודע להביע בחברת ילדים וגם מבוגרים את הרצון שלו בהתייחסות כלשהי למשל: רצון לשחק עם חברים או סתם למשוך תשומת לב. הוא עושה זאת בדרך שלילית : משתולל, מציק לא מקשיב ולפעמים גם עושה דברים מסוכנים. זה קורה בעיקר שיש קבוצה של ילדים ולא אחד על אחד. הוא ילד מאוד חברותי, אוהבים לשחק איתו בגן, יש לו עוד בעיה שהוא נגרר אחרי ילדים "מופרעים" בעלי ביטחון ולדעתי זה נותן לו חיזוקים. מה אני עושה? יש ימים יותר קשים כמו לאחרונה בצהרון ויש ימים יותר טובים. איך אני מתמודדת מולו? הוא לא מספר לי על הרגשות שלו,ניסיתי להסביר לו איך להתנהל ושבדרך הזו הוא לא ישיג שוב דבר, לא ירצו לשחק איתו ,יחשבו עליו דברים לא נעימים.
    תעזרו לי בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רגשית לבני בן השש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה רגשית לבני בן השש - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום סימה,
    אולי הטפת המוסר היא לא הדבר הנכון כאן. אם את מרגישה שהוא חסר ביטחון, אולי יותר נכון לראות איך מחזקים לו את הביטחון ולא איך מורידים אותו. אולי כדאי לתת לו חיזוקים חיוביים על הדברים שבהם התנהגותו כן חיובית, וכן אולי כדאי ליזום פעילות משותפת אחה"צ עם ילדים שהתנהגותם מתאימה יותר.
    אפשר גם לדבר איתו על כך שאת מבינה שהוא רוצה התייחסות, וללמד אותו דרכים לקבל אותה, כלומר זה לא מספיק להגיד לו מה לא לעשות, כדאי להראות לו מה כן, ללמד אותו איך לפנות לילדים, איך לעזור וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו