מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רגשית לבני בן הששסימה20/07/2011
בר בן שש הוא בכור מבין שלושה (יש לו אח בן ארבע וחצי ואחות בת שלוש). הוא ילד מאוד חכם, ביישן /חסר ביטחון (קשה לי להגדיר מה נכון יותר) ,מלא חום ואהבה. לדעתי ולדעת הגננת שלו יש לו בעיה רגשית. הוא לא יודע להביע בחברת ילדים וגם מבוגרים את הרצון שלו בהתייחסות כלשהי למשל: רצון לשחק עם חברים או סתם למשוך תשומת לב. הוא עושה זאת בדרך שלילית : משתולל, מציק לא מקשיב ולפעמים גם עושה דברים מסוכנים. זה קורה בעיקר שיש קבוצה של ילדים ולא אחד על אחד. הוא ילד מאוד חברותי, אוהבים לשחק איתו בגן, יש לו עוד בעיה שהוא נגרר אחרי ילדים "מופרעים" בעלי ביטחון ולדעתי זה נותן לו חיזוקים. מה אני עושה? יש ימים יותר קשים כמו לאחרונה בצהרון ויש ימים יותר טובים. איך אני מתמודדת מולו? הוא לא מספר לי על הרגשות שלו,ניסיתי להסביר לו איך להתנהל ושבדרך הזו הוא לא ישיג שוב דבר, לא ירצו לשחק איתו ,יחשבו עליו דברים לא נעימים.
תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רגשית לבני בן השש - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום סימה,
אולי הטפת המוסר היא לא הדבר הנכון כאן. אם את מרגישה שהוא חסר ביטחון, אולי יותר נכון לראות איך מחזקים לו את הביטחון ולא איך מורידים אותו. אולי כדאי לתת לו חיזוקים חיוביים על הדברים שבהם התנהגותו כן חיובית, וכן אולי כדאי ליזום פעילות משותפת אחה"צ עם ילדים שהתנהגותם מתאימה יותר.
אפשר גם לדבר איתו על כך שאת מבינה שהוא רוצה התייחסות, וללמד אותו דרכים לקבל אותה, כלומר זה לא מספיק להגיד לו מה לא לעשות, כדאי להראות לו מה כן, ללמד אותו איך לפנות לילדים, איך לעזור וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)