פעוט שלוקח חפצים לכל מקום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט שלוקח חפצים לכל מקום
    לימור
    21/07/2011

שלום, בני בן ה-2.5 מגלה דפוס שחוזר על עצמו מזה זמן,
    לכל מקום שהוא הולך, (לגן בבוקר, בכל יציאה מהבית, ואפילו במעבר בין פינת המשחקים בסלון לצפייה בטלויזיה- בסלון) הוא בוחר כמה צעצועים, ממלא את ידיו (בדר"כ משחקים קטנים) ורק אז הוא מוכן למעבר/ליציאה מהבית.

מעניין אותי על מה זה מצביע? אנחנו לא מונעים ממנו את ההתנהגות הזאת, אבל בגן, לאחר שהוא מראה מה הביא, מבקשים ממנו לשים את המשחקים שהביא בתיקו,
    כשאני מגיעה לאספו בסוף היום, הוא ישר רץ ושואל אותי "מה יש בתיק"? ומבקש שאוציא את המשחקים שהביא ורק אז, מוכן ללכת הביתה.

האם קיימת בעיה עם מעברים ושינויי אוירה במקומות שונים? האם החפצים מתפקדים כחפץ מעבר? והאם יש בעיה שהחפצים אינם רכים ופרוותיים???(מדובר על פלסטיקים קטנים שהוא בוחר אקראית דקה לפני היציאה מהבית, כל פעם החפצים משתנים)
    אודה על תגובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שלוקח חפצים לכל מקום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מומחית אבל אצלנו בדיוק אותו הדבר

ליאת
    21/07/2011

יש לי בן בן שנתיים וחצי, זה התחיל כבר לפני כמעט שנה. אלה תמיד חיות, מפלסטיק קשה, והוא ממלא את ידיו בהן, בשתי הידיים, לפעמים כמה חיות. הוא מרפה רק אם זקוק לידיו כדי לאכול או משהו. הוא אפילו מטפס עם החיות המשתנות האלה למתקנים, מתגלש איתן וכו. אי אפשר לצאת מהבית בלי החיות האלה. בכל מקרה אני קראתי שזה סוג של חפץ מעבר, ואני לא נלחמת בזה בכלל. אם זה עוזר לו להירגע ולחוש ביטחון - למה לא, בעצם? דווקא נוח, שחפץ המעבר משתנה, כי ככה לא דואגים לאבד כל פעם את החפצים. אם איזה סוס קטן הולך לאיבוד, מוצאים אחר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הפשר של התופעה?

לימור
    21/07/2011

כן, גם אצלנו החיות מפלסטיק מככבות, אבל למה הוא זקוק להן/או לכל חפץ אחר, אפילו ממעבר בין פעילויות בתוך אותו מרחב?? כלומר, אם הוא בפינת המשחקים ומבקש שאדליק לו טלויזיה, הוא מייד "מצטייד" בכמה חפצים ביד ורק כשידיו מלאות הוא מוכן לעבור לאיזור הטלויזיה ולשנות פעילות. שום מעבר, אפילו לא בתוך הבית, לא מתבצע בלי העברת חפצים בידיו ממקום למקום,
    מי יוכל להסביר לי את התופעה ופשרה??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הפשר של התופעה? - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום לימור,
    שימוש בחפץ מעבר הוא תופעה התפתחותית שכיחה וחיובית. בדרך כלל ילדים נקשרים חפץ מסויים, רך והולכים איתו ממקום למקום, באופן הזה ההגעה למקום חדש יותר קלה להם כי יש המשך למה שמוכר להם מהמקום הקודם בו הם היו. מדוע בנך בוחר דווקא את החפצים האלה ובאופן הזה אינני יודעת, אך זו תופעה חיובת ולא מזיקה כרגע ולכן יש להמשיך ולאפשר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו