חשיפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשיפה
    אמא לשתיים
    21/07/2011

שלום רב,
    בתי בת ה-7 לנה אמש אצל חברה בפעם הראשונה. בבוקר סיפרה לי כי הקיצה מוקדם כאשר כל בני הבית ישנו, והלכה לסלון. בדרך לסלון נמצא חדר השינה של הורי החברה. היא ראתה את אביה שוכב פרקדן על גבו בערום ואת איבר מינו מזדקר אלעל!!!
    אני הייתי מזועזעת!!! ניסיתי לא להראות לה זאת ורק אמרתי לה שהיא לא הייתה אמורה לראות זאת ואיברים פרטיים יש להצניע. מאז סיפרה זאת לאחותה הקטנה ולחברה אחרת.
    אינני יודעת כיצד לנהוג (גם כלפיה וגם מבחינתי). אני כעוסה מאד ולא מבינה איך ישנים בעירום עם דלת פתוחה, חדר ליד ילדות קטנות (גם כלפי הבת שלו). ילדה רכה לא אמורה להחשף לאיבר מין זכרי של איש בן 40!
    אני מרגישה שכביכול נכשלתי בתפקידי כאמא, ומאד כועסת על זוג ההורים האידיוטים שנוהגים כך.
    מה עליי לעשות (בעיקר בהתנהלות מולה).
    בתודה מראש,
    אמא במצוקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2011

שלום לך,
    אני מבינה את הכעס שלך ואכן זה לא רצוי ולא מתאים לישון בעירום עם דלת פתוחה. יחד עם זאת ייתכן שהזעזוע שלך קצת מוגזם. ילדים נחשפים במוקדם ובמאוחר לכל מיני דברים, אם זה דרך הטלוויזיה ואם בדרכים אחרות לכל מיני דברים. אין לנו שליטה על הכל. גם לא כל כך רצוי שהבת שלך תיחשף לזעזוע שלך. מין ועירום לא אמורים לעבור אליה כדברים מזעזעים, למרות שהחשיפה אכן הייתה טרם זמנה.
    בהתנהלות מולה עלייך לנסות להחזיר לעצמך את קור הרוח, לנסות להבין ממנה איך היא הרגישה, מה עובר עליה, יכול להיות שהיא אכן מזועזעת, יכול להיות שזו תערובת של סקרנות, ריגוש, גועל וזעזוע, יכול להיות דברים אחרים. מה שחשוב שלא תכניסי את החוויה שלך בעוצמה לעניין, אלא תתני לחוויה שלה מקום, ובהתאם לחוויה שהיא מתארת, תלווי אותה תוך מתן לגיטמציה לכל מה שהיא מרגישה, יכול להיות שיעלו שאלות סקרניות על מין, אני לא יודעת מה בתך יודעת על הנושא, זה בהחלט גיל מתאים לתת הסבר על איך מגיעים ילדים לעולם אם זה לא נעשה עדיין, יש ספרים שמיועדים לילדים שוכלו לעזור לך בכך. היא כבר נחשפה למידע, אז כדאי שהוא יהיה מסודר ומובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו