מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לספר או לא?romer22/07/2011
שלום,
אני אמא ל 3 ילדים, הגדולה בת 6 וחצי ותאומים, בן ובת, בני 4 וחצי.הבת הגדולה היתה גם כן תאומה ובמהלך החודש הרביעי התאום שלה הפסיק להתפתח. לאחרונה היא כל הזמן אומרת שגם היא היתה תאומה (אנחנו לא סיפרנו לה כלום) ויכול להיות שזה בגלל קנאה לאחיה התאומים. בכל פעם שהנושא עולה אנחנו מנסים לעבור לנושא אחר מבלי להגיב להערות שלה.
השאלה שלי היא האם לספר לה שבאמת היא היתה גם כן תאומה מבלי להכנס ליותר מדי פרטים? יש לציין שבעלי מתנגד לספר לה, אבל אני חוששת שאם נמשוך את זה יותר מדי בסופו של דבר היא תכעס עלינו שלא סיפרנו לה על כך.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר או לא? - תגובה
סמדר ריינר23/07/2011שלום לך,
אתם יוצאים מתוך הנחה שאתם יודעים את הסיבה שבגללה היא אומרת שהיא הייתה תאומה, אבל אולי כדאי לשאול אותה למה היא מתכוונת? איזה הסבר היא נותנת לעצמה על כך שהייתה תאומה והיא כבר לא? הרי היא בטח לא סתם אומרת, סביר להניח שיש לה סיפור בראש שהיא הסבירה לעצמה, מדוייק או דמיוני ככל שיהיה.
יכול להיות שבלאו הכי היא יודעת יותר ממה שנדמה לכם, ולא יכולה לעבד את הרגשות הקשורים לכך כי אתם כל הזמן מעבירים נושא ומשדרים לה שזה נושא שלא מדברים עליו.
ילדים יודעים כל מיני דברים מתוך ידיעה אינטואיטיבית שלהם גם אם זה לא מדובר איתם בצורה גלויה, אם זה מתוך רסיסים של שיחות שהם קולטים שלא מיועדות להם או בדרכים אחרות, שאנחנו לא קולטים. באופן הזה, הם מודעים לסוד שיש בבית אבל לא יכולים לקבל עליו הסבר מניח את הדעת.
לכן שמירה על סודות היא לפעמים אשליה וגם גורמת נזק.
ייתכן שלילדה שלכם יש מושג כבר על כך שהייתה תאומה והיא חשה אשמה על שהיא שרדה והתאום השני לא, ואין לה עם מי לדבר על זה כי אתם כל הזמן מעבירים נושא, כי אתם לא מוכנים להתמודד איתו ובכך בעצם משאירים אותה להתמודד לבד, מתוך אשליה והכחשה, לפיה אם לא מדברים על הנושא אז הוא לא קייים.
בנוסף, אני ממליצה לכם גם לקרוא את הספר של אלכסנדרה פיונטלי "מעובר לילד" שבו היא מדווחת על תצפיות אולטאסאונד שערכה על הריונות עם תאומים ומעקב שביצעה אחר הלידה על ההתפתחות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)