תודה על אוזן קשבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה על אוזן קשבת
    משה
    10/01/2008

בני בן 5 ילד מדהים, טוב, נבון התקשורת עם המבוגרים מדהימה
    בגן מתקשה ליצור קשרים חברתיםטוען "שאף אחד לא רוצה לשחק איתי" הילדים צוחקים עליי
    למרות שיש לו חבר טוב בגן שיחד הם משחקים
    לאחרונה מרבה לחטט בעף במיוחד באירועים חברתיים.
    כיצד עלי להתיחס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה על אוזן קשבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים

שרון באומל
    13/01/2008

שלום משה
    לגבי החיטוט באף: זו נראית לי תגובה פיסית לחרדה בה בנך נמצא האירועים חברתיים. הייתי מנסה לומר לו משהו בנוסח: "שמתי לב שכשיש סביבנו אנשים רבים, אתה מרבה לחטט באף. יש ילדים שמחטטים באף כשהם מתביישים ומרגישים לא נוח. גם אתה ככה?" הידיעה שלו שאתה מבין את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, הייתי מציעה לעזור לו למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות עם הלחץ בשעת אירוע חברתי. כגון: לצאת החוצה לפינה שקטה ולהירגע; לאחוז בידך וכו'.
    לגבי הקשיים החברתיים בגן: אני מציעה להתייעץ עם הגננת ולנסות לחשוב יחד כיצד לשלב אותו באופן הולם יותר בגן. אתה ואשתךיכולים, לדוגמא, להגיע לגן באופן חד פעמי ולארגן פעילות נחמדה, בתיאום עם הגננת. זה יכול להעלות את קרנו בעיני הילדים. בנוסף, הייתי מנסה להזמין חברים הביתה בשעות אחה"צ.
    אם אתה מרגיש שהקושי החברתי הוא נרחב ועמוק, אני מציעה לגשת לאיש מקצוע שיעמוד על שורש הבעייה, ויעזור לילדך למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתחברות עם בני גילו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות: 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו