זקוקה להכונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה להכונה
    אפרת
    10/01/2008

בתי בסוף החודש בת 4 והיא מתחילת שנה לא מדברת עם הגננת שלה שהיא גם דודה שלה וגם לא עם הסייעת גם עם הדודים היא לא מדברת רק עם ילדים היא נפתחת ובבית עם המשפחה ובגן היא משחקת ומדברת עם החברות ואם היא רואה שהגננת מסתכלת היא מיד משתתקת .
    שאנחנו מתארחים היא פשוט משחקת ונועלת את עצמה ולא מוציאה מילה שואלים אותה שאלות והיא מתעלמת כאילו מדברים עם מישהו אחר אפילו אם מצחיקים אותה וכולם צוחקים מסביב היא לא מזיזה עפעף ואחרי כמה דקות מתיאשים ועוזבים אותה ואז היא מתפרצת בבכי ומחבקת אותי חזק .
    היא פשוט מסתכלת על מי שמדבר איתה בעניים במבט קפוא כאילו לא מדברים איתה .
    שאנחנו מתארחים שבת כל השבת מתחנפים אליה ומפנקים אותה ולפני שיוצאת השבת היא נפתחת
    ויום אחרי היא פוגשת את אותו דוד שהיא נפתחה אליו ושוב היא נעולה לא מדברת כאילו זה מישהו זר .מבחינת התפתחות וחכמה היא מאוד חכמה והגננת אומרת שהיא אפילו בין המצטינות בגן בכל תחום רק שלא מכירים את הקול שלה .מה עושים? האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול או שזה עובר אם הזמן.?ואם כן למי? אודה לך מאוד אם תעני לי תשובה כי אני ניסיתי כל כך הרבה לדבר איתה וכלום לא עוזר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להכונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• selective mutism

שרון באומל
    13/01/2008

שלום אפרת
    לתופעה שאת מתארת קוראים בספרות המקצועית "אילמות מתוך בחירה". התופעה מצביעה על מצוקה פנימית גדולה, ואני מציעה לגשת לאיש מקצוע באיזור מגורייך שיעמוד על שורש הבעייה וילמד את ביתך ואת הסובבים אותה דרכים אדפטיביות לטיפול בתופעה.
    את יכולה להסתכל בחומר באינטרנט בערך selective mutism"
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו