מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה להכונהאפרת10/01/2008
בתי בסוף החודש בת 4 והיא מתחילת שנה לא מדברת עם הגננת שלה שהיא גם דודה שלה וגם לא עם הסייעת גם עם הדודים היא לא מדברת רק עם ילדים היא נפתחת ובבית עם המשפחה ובגן היא משחקת ומדברת עם החברות ואם היא רואה שהגננת מסתכלת היא מיד משתתקת .
שאנחנו מתארחים היא פשוט משחקת ונועלת את עצמה ולא מוציאה מילה שואלים אותה שאלות והיא מתעלמת כאילו מדברים עם מישהו אחר אפילו אם מצחיקים אותה וכולם צוחקים מסביב היא לא מזיזה עפעף ואחרי כמה דקות מתיאשים ועוזבים אותה ואז היא מתפרצת בבכי ומחבקת אותי חזק .
היא פשוט מסתכלת על מי שמדבר איתה בעניים במבט קפוא כאילו לא מדברים איתה .
שאנחנו מתארחים שבת כל השבת מתחנפים אליה ומפנקים אותה ולפני שיוצאת השבת היא נפתחת
ויום אחרי היא פוגשת את אותו דוד שהיא נפתחה אליו ושוב היא נעולה לא מדברת כאילו זה מישהו זר .מבחינת התפתחות וחכמה היא מאוד חכמה והגננת אומרת שהיא אפילו בין המצטינות בגן בכל תחום רק שלא מכירים את הקול שלה .מה עושים? האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול או שזה עובר אם הזמן.?ואם כן למי? אודה לך מאוד אם תעני לי תשובה כי אני ניסיתי כל כך הרבה לדבר איתה וכלום לא עוזר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר selective mutism
שרון באומל13/01/2008שלום אפרת
לתופעה שאת מתארת קוראים בספרות המקצועית "אילמות מתוך בחירה". התופעה מצביעה על מצוקה פנימית גדולה, ואני מציעה לגשת לאיש מקצוע באיזור מגורייך שיעמוד על שורש הבעייה וילמד את ביתך ואת הסובבים אותה דרכים אדפטיביות לטיפול בתופעה.
את יכולה להסתכל בחומר באינטרנט בערך selective mutism"
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)