ילדה בת 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3
    א.ב
    24/07/2011

שלום,
    יש לנו ילדה בת 3 (כמעט) עם יחסים מאוד בעיתיים עם אביה.
    היא לא נותנת לו להתקרב אליה יותר מידי, לא פיזית ולא נפשית.
    לא אוהבת לתת לו נשיקה, רוב הזמן גם מסרבת.
    כשאני בסביבה היא תעדיף באופן נחרץ להיות איתי ולא איתו.
    קשה לו עם זה, הוא עבר המון שלבי התמודדות עם המצב: כעס, קבלה, התרחקות, שוב כעס שוב קבלה.
    הוא לא מוכן ללכת לפגישה עם מטפלת ואני עובדת עצות. אני מרגישה לפעמים שאני איתה במערכה מולו... שאני צריכה להגן עליה כשהיא "לא בסדר" איתו.
    יש לציין שהוא חוזר בדרך כלל בשעות דיי מאוחרות (19:00 - 19:40)
    יש לו יום אחד בשבוע שהוא חוזר לקחת אותה מהגן.

מה אפשר לעשות?... כואב לי עליו ואני כבר עייפה מ"להגן עליה" ולנחם אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום לך,
    זו שאלה מדוע את לוקחת תפקיד בעניין הזה, למה את מגנה עליה מפניו? האם הוא אויב? יכול להיות שיש משהו חיובי בכך שהתעייפת, כי אולי זה יקל עלייך לשחרר ולתת להם להסתדר לבד. בעלך הוא לא עוד ילד, הוא לא בהכרח זקוק לתיווך שלך, ויכול להיות שזה גם מעורר בו התנגדות, ואולי הוא חש שבאופן מסויים את מאשימה אותו במצב,או מקטינה אותו גם אם זה לא כך, או לא כך באופן מודע.
    כמו כן אם הילדה מביעה רצון באופן נחרץ להיות לידך כשהוא בסביבה זה לא אומר בהכרח שצריך להענות לזה, זה נותן לה הרבה כוח, אולי קצת יותר מדי.אם למשל החלטתם שהוא מאכיל אותה או משכיב אותה, לא היא קובעת שאת תבצעי את זה בהכרח. מעניין גם לבדוק האם כשהוא לוקח אותה מהגן כשאת לא נוכחת הוא מקבל את אותו היחס. אם שם הם מסתדרים היטב, יכול מאוד להיות שדווקא הנוכחות שלך גורמת לה בואפן כלשהו לדחות אותו (ברור לי שאין לך כוונה כזו), ואז דווקא יציאה שלך מהפלונטר ומהנסיונות לכוון אותו דווקא יכולה לסייע.
    אם זה ממש לא הכיוון, ובכל זאת את משוכנעת שיש בעיה יותר עמוקה שאין לה הסבר עדיין, את יכולה לפנות לטיפול גם בלי בעלך, כדי להתחיל שינוי במשפחה שישפיע עליו גם אם הוא לא משתתף פעיל, ככה זה עובד הרבה פעמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

א.ב
    25/07/2011

כשהוא לוקח אותה מהגן מאוד כיף להם יחד, גם כשאני בסביבה אבל למשלה היא תעדיף במשחק לשבת עליי ולא עליו.
    למשל סיטואציה אתמול: החלטנו שהוא מקלח ואני מרדימה.. והיא התחילה לבכות אמא אמא... קשה לי גם לראות אותה בוכה אז אמרנו שנקלח אותה יחד.
    אז אם אני מבינה אותך נכון להתעקש שהוא יקלח אותה? זה לא יכול ליצור אצלה אנטי אליו? (בגלל אבא אני בוכה...)
    אני כל הזמן בוחנת את עצמי במעשים שלי ונראה לי שאני כבר באמת מבולבלת בדרך הנכונה לעשות את זה.
    אז אם אני יוצרת אנטי לא מודע מה ניתן לעשות?

ממש תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב...

א.ב
    25/07/2011

אני למגנה עליה כי הוא אומר שהיא לא אוהבת אותו, אז אני אומרת לו שזה לא נכון ומתרצת לו למה היא מתנהגת ככה, לזאת הכוונה.
    או כשהיא צועקת וכועסת עליו שהוא עושה משהו כשהיא מבקשת ממנו שלא יעשה- הוא רוצה עכשיו לשחק עם הצעצוע שלה בטוענה משמנסה ללמד אותה שהוא גם יכול לשחק עם הצעצוע והיא בוכה... "זה שלי". אני לא מתערבת אבל אחכ אומרת לו שזה צעצועים שלה שתחליט למי לתת כמו שהוא מחליט למי לתת את ה iphon שלו. אז הוא כועס עליה ומתרחק.. אז אני באה ומנסה להסביר לו שזה לא מכוון אליו...הוא פשוט עשה מעשה שעיצבן אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב... - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2011

שלום לך,
    את לא תיצרי אצלה שום אנטי לא מודע. פשוט תנסי להפסיק להתערב ביניהם. היא לא עושה את הדברים כי יש לה בעיה עם אבא אלא כי היא חושבת שהיא יכולה לנהל אתכם וזה בא לידי ביטוי באופן הזה. יש דברים שלא היא קובעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

א.ב
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו