אובדת עצות!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות!
    נורית
    11/01/2008

אני אם חד הורית לשלושה בנים (13,11,8), בחודש האחרון שמתי לב שילדי נוטים לריב המון, בעיקר בזמן שאני נעדרת מהבית (בעבודה), בנוסף הם לא מקשיבים לי כבעבר ועושים כל העולה על רוחם, כגון: אם אני מבקשת לכבות מחשב וטלויזיה עד לסיום כל שעורי הבית והכנת מערכת, הם לא נענים, אך מודיעים לי טלפונית שהם הכינו שיעורים וגם מערכת, לצערי הדברים לא כך.
    בנוסף כשאני בבית ומבקשת שיכנסו למקלחת, תמיד יש מריבות מי יכנס ראשון וכשאני מכבה את המחשב, הם מדליקים אותו ללא רשות, ואז בא הכעס והויכוחים איתי.
    נקטתי באמצעים שונים של שיחות ועונשים אך לשוא. במהלך השיחה הם מבטיחים לקיים את כל הבקשות שלי (המוזכרות לעיל), וכשאני בעבודה ולא מסכימה להדליק מחשב וטלויזיה, הם עושים זאת מעבר לגבי, וכשאני חוזרת הביתה הם מתמהמהים בפתיחת הדלת, שזה סימן שהם שיחקו במחשב. כל שיחותי איתם והעונשים (פעם לקחתי את הכבל של המחשב איתי לעבודה) לא עוזרים.
    אין להם בעיה עם עונשים וכלום לא מזיז להם, האם תוכלו לעזור לי לפתור את הסוגיה?
    זקוקה נואשות למענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחילת גיל ההתבגרות

שרון באומל
    13/01/2008

שלום נורית
    אני מאוד מבינה את העומס בו את נמצאת כאם חד הורית לשלושה ילדים. עלייך עול פרנסה ועול גידולם. אני חושבת שהם מגיבים להיעדרך מהבית (אני יודעת שזה בלית ברירה) מתוך הזדקקותם לך. הורה שרוצה להפעיל סמכות צריך להיות הורה נוכח. בנוסף, בתחילת גיל ההתבגרות, בו שני בנייך הגדולים נמצאים, מתחיל לעלות קונפליקט הנפרדות והעצמאות שבגיל החביון (ביה"ס יסודי עד כיתה ה' לערך) מופיעה בעוצמה מוחלשת.
    לפיכך, הייתי מציעה לך לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך ולראות "כיצד עושים סדר", ושיוכל לכוון ולהדריך אותך בנפתולי גידול הילדים בשילוב העבודה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות: 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

נורית
    13/01/2008

תודה רבה לך שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו