התנהגות לא ברורה של בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא ברורה של בת 3.5
    אינה
    29/07/2011

שלום לכם,

נתקלנו בתופעה שאינה מוכרת לנו והאמת, אין לנו ראיונות כיצד ניתן להתמודד עם המצב ולכן, אשמח לכל עצה אשר תהיה..

יש לנו 2 ילדים - בת 3.5 ובן 1.8, ילדים מתוקים ונבונים ומאוד אוהבים את אחד השני. גם לי ולבעלי יש הורים גרושים, כל אחד במערכת יחסים ולכן יש לנו 4 סבתאות במשפחה.

יש סבתא אחת (פולינה - שם כינוי- אמא של בעלי) שעוזרת לנו מאוד על הילדים ומגיע אלינו כמעט כל יום. כל השאר הסבתאות מגיעות פעם בחצי שנה. לאחרונה, הבת הודיע לנו שהיא לא אוהבת את הסבתא פולינה ולכן לא רוצה לשחק איתה ושהיא לא תבוא יותרו. לעומת זאת, היא טענה שהיא מאוד מאוד אוהבת את כל השאר הסבתאות ורוצה שהם יבואו במקום. כשניסינו לשאול אותה מדוע, היא נסגרה ורק אמרה "יש לה בית משלה". למרות כל הסברים שלנו על מדוע סבתא מבקרת אותנו ושאחנחנו משפחה אחת, הילדה עושה פעולות שמחזקים את העמדות שלה - אומרת לפולינה שהיא לא רוצה לשחק איתה ואפילו (שהייתי מחוץ לחדר) אמרה לה שהיא לא אוהבת אותה.

אין לנו מושג מדוע כל זה קרה אך פולינה לקחה את זה קשה מאוד והיא מאוד נסערת. היא טוענת שהילדה שלנו הפכה למפונקת ולא ממושמעת. גם אני וגם בעלי איננו מסכימים עם כך כי אנחנו לא מסוג ההורים המפנקי יתר ותמיד יש לנו כללים וקווים אדומים שאין לעבור אחרת יש עונש והשלכות.

אף פעם לא השארנו את פולינה לבד עם הילדה (היא תמיד מגיע לעזור בערב בלהשגיח על הילדים כאשר אני או בעלי תמיד נמצאים). הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב אליו זה שפולינה אף פעם לא יוזמת שום משחקים או פעילות עם הילדים - היא תמיד יושבת על הספה ומתבוננת אליהם. במידה והם הולכים לחדר אחר, היא פשוט עוקבת אחריהם ומשגיחה על מעשיהם בחדר אחר. נדיר מאוד שהיא אמרה להם "לא" והיא נענת לכל בקשה שלהם.

ניסינו להגיד לפולינה להיות יותר פעילה אך היא טוענת שאין קשר בין הדברים ושהם צריכים לאהוב ולכבד אותה בכל מקרה.. איך יוכל לגרום לילדה שלי לאהוב מישהו בכח?!? עצוב לי כי פולינה היא באמת עזרה גדולה (לפעמיים הצלה) עבורנו אך אינני יודעת מה לשעות.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא ברורה של בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא ברורה של בת 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2011

שלום אינה,
    אתם באמת לא יכולים להכריח את הבת שלכם לאהוב את הסבתא, היא לא חייבת לשחק איתה אם היא לא רוצה אבל היא חייבת לכבד אותה. אתם יכולים להסביר לה שלהגיד למישהו שלא אוהבים אותו זה מעליב ולא מנומס ושאתם לא מרשים לה להגיד את זה לסבתא פולינה יותר. כמו כן הבת שלכם לא קובעת מי יבוא אליכם ומי לא. מעבר לזה לא הייתי עושה מזה עניין יותר, כי כל ניסיון שלכם לדבר על כך רק מבצר את בתכם בעמדתה עוד יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו