אמירת תודה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמירת תודה
    לוי בורר
    29/07/2011

למה לילדים כל כך קשה לומר תודה?
    למה צריך לעבוד כל כך קשה עד שהילד יסכים להגיד תודה למי שהביא לו מתנה גדולה, סייע ל בדבר זה או אחר, וכיוצא. פעמים רבות הילדים מונים לוותר על מתנות יקרות ערך (בכלל זה דברים שחלמו עליהם שנים) ובלבד שלא יצטרכו בסוף לומר תודה. אני רואה שהילדים מוכנים לפעמים להכשל במבחנים, לוותר על ממתקים אהובים, ועוד ועוד, ובלבד שלא יודו לנותן, והמצב הגיע לידי כך, שהילדים (שכבר גדולים דיים, ומודעים לחוסר הנימוס שבאי אמירת תודה) לכתחילה בורחים מכל קרוב או ידיד שרוצה לתת להם דבר מה, שמא חלילה יתם ואז הם ירגישו - למרות שאנחנו כבר לא מעירים להם בכלל, התייאשנו - שנהגו שלא בסדר באי אמירת תודה. (אציין עוד, שודאי הילדים ראו בבית את הוריהם מודים על כל מתנה, כדבר שבשגרה, ובכלל זה גם מתנות שמהר מאד נזרקו מהבית, אבל לנותן, שהשקיע ורצה בטובתנו, אנו מודים בפה מלא, ונדמה לי שמעולם הילדים לא מעו איזה אמירת זלזול בהקשר זה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמירת תודה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמירת תודה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/07/2011

שלום לך,
    מהשאלה שהעלית כאן, עלתה בי התהיה עד כמה הנושא של אמירת תודה הפך למוקד של מאבק כוחות ביניכם לבין הילדים? ייתכן שהילדים מרגישים שהדרישה להודות למי שנותן להם את המתנה נעשית באופן מאוד לא נעים ומבלי לאפשר להם להתנסות בעצמם בעולם החברתי. אני מניחה שניסיתם להעביר לילדים את המסר החשוב בהדדיות ובאמירת תודה. אולם אם הם חייבים לומר על כל דבר תודה, יכול להיות שהם מרגישים שיש דברים שלא ניתנים להם בכיף, וכל דבר ניתן בתנאי שהם יודו על כך. זה בהחלט לא מאפשר לילדים להגיב באופן ספונטני ולהפנים את חשיבות ההדדיות בקשרים בין אנשים. לפיכך רצוי להפסיק ללחוץ על הילדים להודות בכל הזדמנות, כמו שגם אנחנו לא ממטירים תודות על כל מעשה שעושים עבורנו. אם ילד אומבוגר מרגיש שיש על מה להודות לזולת, הוא יע/שה זאת. כרגע הנושא בכל מקרה הפך למאבק בו הילד מפסיד וגם אתם, ולכן כדאי להרפות מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא

לוי בורר
    31/07/2011

קל מאד לומר שאנחנו הורים מלחיצים, ולתלות בנו את הקולר, אבל לפי ההרגשה שלי (אני לא אובייקטיבי כמובן) אין זה קרוב לאמת כלל. אנחנו לא מכריחים את הילדים לומר תודה, ואפילו לא מתווכחים אתם, לכל היותר אומרים להם שראוי להודות לנותן, או שלדעתנו זה מאד לא יפה לא להודות לו. יותר מזה, גם כשאנחנו בכלל לא בסביבה, וגם שלכאורה אין סיבה שאנחנו נדע אם הילדים אמרו תודה או לא (ומעולם לא שאלנו אותם אם הודו כשהמתנה לא היתה בנוכחותנו), הם בורחים מלומר תודה, או מלקבל מתנה ובלבד שלא יגיעו לצורך להודות. ברור לי שהסיבה אינה בלחץ שלנו, וזה משהו פנימי להם הטעון הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו