מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לגן חדש?עינת29/07/2011
ביתי בת 3 וחצי ואני מאוד מעוניינת להעביר אותה בספטמבר לגן חדש.בעיקר בגלל ההנהנלה בגן ובלאגן שיש שם עם הצוות שלא בטוח שמורגש אצל הילדים.הבעיה היא שלילדה יש קשיי הסתגלות רציניים ואם תשאר בגן לא נצטרך לעבור את זה שוב- היא מכירה את הילדים, הסביבה, הגננת, הכל...
סה"כ כששואלים אותה על הגן היא עונה שכיף לה ולכבי הצוות שהוא צועק הרבה אבל לא בטוחה שמשהו חריר.
היום שאלתי אותה אם מעדיפה להשאר בגן הזה או לעבור לגן חדש והיא ממש אמרה שרוצה לעבור לגן אחר כי כבר מזמן היא בגן הזה...
הסברתי לה שבגן החדש יש גננת חדשה ,ילדים חדשים.... ולא נוכל לחזור לגן הזה ולהפתעתי עדיין התעקשה שרוצה לעבור.
זאת ילדה שכל שיוי הכי קטן מכניס לחרדהגדולה ,גם אם מדברים על זה לפני תגיד שלא רוצה ותבין מה הולך להיות בסיטואציה.
אני מנסה להבין האם יש מצב שהיא לא ממש הבינה את כוונתי ,אם כי קשה לי להאמין ואולי כן הבינה אך לא מבינה את המשמעות למרות שהסברתי ואולי באמת כן מעדיפה לעבור....
אשמח להארה, עצה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חדש? - תגובה
סמדר ריינר30/07/2011שלום עינת,
אין טעם להתייעץ עם ילדה בת 3.5 לגבי שאלה כזו. אין לה שום כלים לקבל החלטה בעניין הזה וזו שאלה אחראית מדי בשבילה.
אם טוב לה בגן, לא הייתי מעבירה אותה אלא אם יש ממש בעיית בטיחות. שאר הדברים שולייים בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שאין לי מושג אם טוב לה בגן
עינת30/07/2011כשאני באה לקחת אותה היא תמיד עונה שהיה כיף וכשאני שואלת את הגננת איך היה אז בד"כ יש סיפור של התנהגות לא נאותה - רבה עם חברה, חברה הציקה לה א היא לחברה, צעקה... היא לא בוכה כשאני משאירה אותה בגן ולא מתנגדת ללכת בבוקר.
היא כן טוענת שכולם צועקות וכששאלתי מי הכי נחמדה מכל הגננות אמרה שאף אחת כי כולן צועקות כל הזמן. היא גם טוענת שמנהל הגן תופס אותם בסנטר כשצצועק עליהם ילדה אחרת טוענת שלא הוא אלא הגננת...
מלבד הפרטים האלה אין לי מושג איך באמת ומה קורה שם באמת. ההרגשה של האמהות שמנהל הגן מסתיר דברים גם אם לא משהו קריטי כמו אלימות חלילה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שאין לי מושג אם טוב לה בגן - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום עינת,
אם מנהל הגן תופס בסנטר, ואם כל הזמן צועקים זה אכן סימן לא טוב, מה אומרים הורים אחרים? יכול להיות שאם יש עוד הורים שחושבים כמוך, תוכלי להעביר אותה לגן אחר עם עוד ילדים כך שלא הכל יהיה חדש לה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות בגן
עינת31/07/2011גם ילדים אחרים אומרים שהצוות צועק, כשהילדות משחקות במפגש-הן הגננות ותמיד צועקות על הילדים חזק ומושיבות אותם בצד בגלל זה.
אבל עד כה חשבנו שזה די הגיוני שיש צעקות בגן, איזה גננת לא צועקת?
בשנת הלימודים הבאים חברתה הטובה ביותר בגן עוברת קבוצה לגדולים כך שלא יהיו באותו מבנה בכלל ואם אעביר אותה זה לגן ששכן שלנו שהיא בקשר טוב איתו נמצא שם.
ולמרות זאת לא נראה לי שזה יספיק למנוע את קשיי ההסתגלות של בתי...
כךי כך או כך סביבה חדשה, גננת חדשה, ילדים חדשים..(מלבד אחד שתכיר)
אני תוהה עד כמה שווה לעשות זאת בגלל צעקות והנהנלה דפוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות בגן - תגובה
סמדר ריינר31/07/2011שלום עינת,
קשיי הסתגלות תמיד יהיו, זה לא אומר שלא מתגברים. בכל זאת דיווח על מנהל גן שתופס ילד בסנטר זה לא דבר שקורה בכל גן. וגם לא בכל גן החוויה של הצעקות היא כל כך משמעותית שזה הדבר שהילדים מדווחים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)