ביתי עולה לכתה ה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי עולה לכתה ה
    אורנית
    01/08/2011

שלום לכם,
    בעבר כבר פניתי, ביתי בת 10.5 לא מקובלת ,בנות כתתה נפגשות אחה"צ מדי יום בקבוצות של 10-20 ילדים ( המקובלים), אנו גרים בשכונה, לביתי יש רק חברה אחת ( מהכתה המקבילה ) שגרה סמוך אלינו,
    כיצד עלי לנהוג שביתי שוכבת וצופה בטלוויזייה כשבחוץ נהנים בני כיתתה יחדיו והיא לבד??( אנו בחופשת הקיץ!!!)
    שוחחתי איתה על כך וביקשתי ממנה שתאמר לי מה היא רוצה? , הצעתי לה להתקשר לילדה אחת מהקבוצה ולבקש ממנה שתסייע לה להיות מוזמנת למפגשים,
    היא דמעה וסרבה בטענה : שהילדה הזאת תפיץ זאת בין כל הילדים והם יגנו אותה על כך, שאלתי אותה ( וכמובן שהיא חשה ומבינה שאני הרוסה מהנושא) אולי אפנה לאמא אחת מהאימהות שתסייע לי בכך ע"י בקשה מביתה לסייע ( למרות שאני מאוד סקפטית ומודעת לכך שהאמהות מגבות את ביתן ,לדבריה: הן לא חברות שלה ולא אוהבות אותה והיא אינה חשה בנוח בנוכחותן וחשה בחוסר ביטחון איתן ובערבי כתה שהיו בזמן הלימודים אף אחד לא פנה אליה אלא היא פונה אל בנות מסויימות
    ,נ.ב היא ילדה נורמטיבית לחלוטין ( נאה מאוד בעלת גוף יפה , נבונה ותלמידה טובה)
    אנא עצתכם החשובה מה עליי לעשות כדי לסייע לביתי אינני יכולה לעמוד בסבלי ובבידותה.
    תודה
    אורנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי עולה לכתה ה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי עולה לכתה ה - תגובה

סמדר ריינר
    02/08/2011

שלום אורנית,
    חשוב מאוד שבתך לא תחוש שאת הרוסה מהעניין. זה לא עוזר לה. היא חשה את חולשתך מצטרפת לחולשתה במקום לחזק אותה וזה לא עוזר לה.
    יכול להיות שכדאי לה ליזום יותר, וגם להתעניין בחוגים לקראת שנה הבאה שבהם אפשר להכיר ילידם נוספים, לא מהכיתה שלה ולהתחבר גם איתם.מעבר לזה נראה שבתך יכולה להעזר בטיפול, פרטני או קבוצתי כדי לברר מה קורה לה בחברה, איך ניתן לחזק את היטחון שלה ולעזור לה לקחת מקום בצורה יותר טבעית וחלקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי

אורנית
    03/08/2011

סמדר שלום,

ראשית תודה על התיחסותך החשובה לי.
    לגבי ילדים אחרים, מנסיון זה לא כ"כ אפקטיבי כי המגמה היא להתחבר עם בניי כיתתך או שיכבתך.
    האם כדאי לי להעבירה בית ספר ? לצערי יש שיתוף וחברויות בין 2 הכיתות ולכן שם יש לה שם אוייבות( שמסיתותת בקלות) , ואני חוששת מאוד מהעתיד ממסיבות שלא תוזמן וכדו' ( האמיני לי סמדר הילדה מקסימה זה פשוט הסתה של מישהי ,לפני שנה אמא אחת שביתה התחברה עם ביתי אמרה לי שהבנות איימו על ביתה שאם תתחבר עם ביתי לא יהיו חברותיה ולכן הפסיקה), אינני יכולה לעמוד בזה . אנא עצתך.
    בברכה
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי - תגובה

סמדר ריינר
    03/08/2011

שלום אורנית,
    מעבר בית ספר לא בהכרח יעזור כל עוד לא ביררתם ביניכן לבים עצמכן, מה חלקה של בתך במצב שנוצר. יש סיבה מדוע בחרו בה להיות זאת שלא מקובלת ולא במישהי אחרת. יש כנראה משהו שבתך עושה לא נכון. לשכנע אותה ואת עצמך שהיא קורבן בלבד, וזה נורא עצוב וטראגי, לא בהכרח עוזר לה.
    יכול להיות שבתך אכן מקסימה ונהדרת אך אולי היא חסרת ביטחון, אולי חסרות לה מיומנויות חברתיות, או שיש קושי אחר, ועד שלא יתייחסו אליו, האשמת הסביבה בלבד בבעיה לא תעזור.
    אם את משוכנעת שבכל זאת הבעיה היא רק בכיתה, את בהחלט יכולה לנסות להעביר אותה בית ספר ולחכות ולראות אם הבעיה תיפתר בכך, הרי שצדקת. אם לא, כנראה שזה לבד זה לא מספיק וכדאי לפנות לטיפול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי

אורנית
    13/08/2011

סמדר שלום,

בתשובתך הראשונה ציינת בפני שעליי לחזק את ביטחונה. כיצד?? האם בלאמר לה שהיא חכמה נפלאה וכו' ומה עוד לאמר לה ??( סליחה על השאלה) אני פשוט חסרת אונים
    תודה
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2011

שלום אורנית,
    כדי לחזק את בטחונה חשוב שתבחיני קודם כל בתכונות החזקות שלה. נפלאה ונהדרת זה מאוד כללי, זה לא רע להגיד לה את זה, אבל יכול להיות שזה לא מספיק, כי הי איכולה לצאת בתחושה שזה מה שאמא שלה חושבת וזה לא אובייקטיבי, כי כל האימהות חושבות שהילד שלהם נפלא. חשוב להתייחס ספציפית לדברים שהיא חזקה בהם במיוחד, ולתת לה חיזוקים מפורטים, מה היה טוב ונכון במה שהיא עשתה - למשל שהיא מציירת יפה, יש לה כישרון לשילוב צבעים, היא ממש מוכשרת בזה, אולי כדאי לשלוח אותה לחוג מתאים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו