התנגות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנגות בגן
    יפעת
    13/01/2008

בני בן שנה ועשר, מגיל 6 חודשים הוא בגן עם קבוצה בני גילו חלקם גדולים בחודשיים וכ"ו, בני תמיד היה ילד עדין ומקסים. בזמן האחרון המטפלות והגננת מספרות שבני כל הזמן מכה את הילדים בגן וחוטף דברים מידם ומציק לילדים גם סתם בלי סיבה, למשל הוא עובר סתם ליד ילד ונותן ודוחף אותו סתם בלי סיבה.
    יש לציין כי הוא היה ההפך הגמור מזה ממש ילד עדין וחלשלוש, מספר פעמים הוא היה חוזר עם סימני נשיכה על הידיים מילדים בגן שמרביצים אבל לרוב הוא לא היה מחזיר או זה שמתחיל את המריבה.
    בעקבות כך בני "מבלה" הרבה בפינת מחשבה בגן והגננת והמטפלות אומרות שכל היום מדברים בגן על זה שאסור להרביץ וכ"ו אבל בני לא מתייחס לזה וממשיך להרביץ לילדים.
    ובבית אני מנסה כל הזמן להחדיר לו שאסור להרביץ ושזה לא נעים אז הוא אומר שילד X מרביץ ושילדה אחרת מרביצה,.ז"א הוא לא מודה שהוא מרביץ למרות שבגן הן אומרות שהוא כל הזמן מכה.
    אני לא יודעת מה אפשר לעשות שהוא יפסיק את ההתנהגות הזאת. בבית אין שום שינוי והוא בני הבכור והיחיד.
    אודה לתשובתך בנושא.
    אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנגות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מכה

שושי יעקובי
    15/01/2008

הילד שלך עובר תהליך של התפתחות וגדילה. תחילה היה עדין ואולי מפוחד ונמנע מלהתעמת עם ילדים אחרים. כעת הוא מנסה לעמוד על שלו ולומד את גבולות הכוח שלו מול הסביבה, ילדים ומבוגרים. אני חושבת שבאמצעות הגבולות והכללים בגן, כחלק מהתהליך, הוא ילמד מתי להתעקש ומתי לותר. נוסף לכך זהו גיל שבו יכולת הביטוי שלו מצומצמת, ולכן פעמים רבות הילדים בגיל הזה מגיבים פיזית. כשילד מכה או חוטף חשוב להתערב מיידית, לדבר איתו, לשקף את ההבנה לסיבת המעשה אבל להעמיד גבול ברור כנגד התנהגות תוקפנית. זה עובד.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו