מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 עם פחדיםחסוי04/05/2007
בתי בת 3 והחלה לדמיין ולפחד ממכשפה וכו' עשיתי דבר נורא,שחשבתי שככה צריך בתמימות שתפתי פעולה איתה כמו אל תדאגי תראה איך אני לא מפחדת אני מגרשת אותה ,נכנסתי איתה לדמיון וזאת הייתה טעות כל מה שהייתי צריכה לעשות זה להראות לה שאין מכשפה ואני עשיתי בדיוק ההפך, מה לעשות כדי לתקן את הנזק?והאם גרמתי לנזק חמור בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ענת זפרני04/05/2007שלום לך.
קודם כל ברצוני להרגיע אותך. שום דבר נוראי לא קרה.
אסביר לך קצת על הפחדים שמאפיינים ילדים בגיל שלוש:
ילדים בני שלוש חיים בעולם מלא דמיון, שגורם להם לחשוש מיצורים דימיוניים: אריה מתחת למיטה, מכשפה בארון....חלק מהפחד נובע מחוסר יכולתו של הילד להבחין בין עולם פנימי(דמיון) לעולם חיצוני ( מציאות).
בתך, ילדה חכמה ויצירתית המציאה לה מכשפה.
הדמות הזו מאיימת עליה. דרכה היא יכולה לפרוק את הפחדים שלה.
עשית דבר מקסים בעיני: איפשרת ליציר הדמיוני להתקיים ועזרת לה להלחם בו.
שידרת לה שאת מאמינה לה, מאמינה לפחד שלה, ועוזרת לה- בעיני, זה מקסים!!!
אני מציעה לך לעשות מספר דברים:
1. לקנות את הספר "המכשפה של ליאור" של שולה מודן - ולהראות לה דרך הספר שגם מכשפות יכולות להיות חמודות.
2. לצייר את המכשפה ולהוסיף לה פרטים מצחיקים (חצקון על האף או משקפיים גדולים...)
אשמח אם תעדכני אותי
בהצלחה!!!\
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי04/05/2007שוב תודה לך, נרגעתי ושמחתי לקרוא את התגובה שלך.אני יעדכן אותך בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)