מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות אובססיביות בגיל 4רותם02/08/2011
יש לי ילדה מקסימה וחכמה בת 4, אני בהיריון ובנוסף היא עוברת עוד מעט לגן חדש, אני מקדימה עם דברים אלה מאחר ונראה לי שזה טריגר לשאלות אובססיביות שלאחרונה הילדה שואלת.
היא בזמן האחרון שואלת על דברים שהיא עומדת לאכול אותם אם יש בהם משהו. למשל היום היינו אצל חברה שלה והיא נתנה לה שוקולד והיא שאלה אותה אם יש משהו בשוקולד, אותו דבר גם לגבי ארטיק שהיא קיבלה ממנה.
זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת אצל בתי בשאלות כאלה, זה מגיע בתקופות.
לפני שנה גם היו לה כאלה קטעים, למשל כשהייתה הולכת לישון הייתה בודקת אם השמיכה לא יוצאת מהקו של המיטה.
לצערי אני מכירה את הפרעת ה-OCD מקרוב מאחר ואני סובלת ממנה בעוצמה נמוכה, אבל אני פוחדת נורא שהבת שלי מפתחת אותה גם כן.האם זה יכול להיות OCD?
האם זה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם מפני שהיא עומדת בפני תקופה של שינויים משמעותיים?
אודה לתשובה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אובססיביות בגיל 4 - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום רותם,
כן, בהחלט זה קשור לחרדה ויכול להיות מאוד שזה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם. כדאי לחשוב באיזה דרכים ניתן להקל על החרדה שלה, ואם לא מצליחים לבד - אז לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
רותם03/08/2011האם זה נראה לך כסימן להתפתחות של הפרעת ה-OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה - תגובה
סמדר ריינר03/08/2011שלום רותם,
אני חושבת שמוקדם להגיד וגם לא חשוב כרגע, כיוון שזו מחשבה מלחיצה שלא עוזרת. ואם כן? האם זה יעזור לך לחשוב על כך? לדעתי לא. לדעתי את מזהה נכון שמדובר בחרדה, וכדאי לטפל בזה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)