שאלות אובססיביות בגיל 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות אובססיביות בגיל 4
    רותם
    02/08/2011

יש לי ילדה מקסימה וחכמה בת 4, אני בהיריון ובנוסף היא עוברת עוד מעט לגן חדש, אני מקדימה עם דברים אלה מאחר ונראה לי שזה טריגר לשאלות אובססיביות שלאחרונה הילדה שואלת.
    היא בזמן האחרון שואלת על דברים שהיא עומדת לאכול אותם אם יש בהם משהו. למשל היום היינו אצל חברה שלה והיא נתנה לה שוקולד והיא שאלה אותה אם יש משהו בשוקולד, אותו דבר גם לגבי ארטיק שהיא קיבלה ממנה.
    זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת אצל בתי בשאלות כאלה, זה מגיע בתקופות.
    לפני שנה גם היו לה כאלה קטעים, למשל כשהייתה הולכת לישון הייתה בודקת אם השמיכה לא יוצאת מהקו של המיטה.
    לצערי אני מכירה את הפרעת ה-OCD מקרוב מאחר ואני סובלת ממנה בעוצמה נמוכה, אבל אני פוחדת נורא שהבת שלי מפתחת אותה גם כן.האם זה יכול להיות OCD?
    האם זה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם מפני שהיא עומדת בפני תקופה של שינויים משמעותיים?

אודה לתשובה
    רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות אובססיביות בגיל 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות אובססיביות בגיל 4 - תגובה

סמדר ריינר
    03/08/2011

שלום רותם,
    כן, בהחלט זה קשור לחרדה ויכול להיות מאוד שזה קשור לצורך שלה להשליט סדר בעולם. כדאי לחשוב באיזה דרכים ניתן להקל על החרדה שלה, ואם לא מצליחים לבד - אז לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

רותם
    03/08/2011

האם זה נראה לך כסימן להתפתחות של הפרעת ה-OCD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה - תגובה

סמדר ריינר
    03/08/2011

שלום רותם,
    אני חושבת שמוקדם להגיד וגם לא חשוב כרגע, כיוון שזו מחשבה מלחיצה שלא עוזרת. ואם כן? האם זה יעזור לך לחשוב על כך? לדעתי לא. לדעתי את מזהה נכון שמדובר בחרדה, וכדאי לטפל בזה כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו