משחקי ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחקי ילדים
    צבי
    03/08/2011

שלום רב
    ברצוני לשאול על מצב שמטריד אותי במקצת
    אני אב לילדה בת 4,היא אוהבת מאוד לשחק ועיקר להציג
    כשאני משחק איתה היא מלהקת אותי ונותנת לי תפקידים שונים (בעיקר מלך)
    והיא כמובן שמתחפשת ומתאפרת ואנו מביימים הצגה
    הבעיה היא שלא מעט פעמים היא אוהבת לשחק את התפקיד של האיש הרע או מכשפה
    זה מתבטא בזה שהיא "מכה" "והורגת" "ושודדת",וכשאני אומר לה שאני לא אוהב לשחק איש רע,לא מתאים ועומדת על זה שהיא אוהבת לשחק רק אנשים רעים
    יש לציין שהיא מאוד מושפעת מהוידאו של שילגיה ובמיוחד מהקטע של המכשפה עם תפוח הרעל שאותו היא אוהבת לשחק לרוב
    יש ממה לדאוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחקי ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקי ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    04/08/2011

שלום צבי,
    זה מצויין שהבת שלך משחקת במכשפה. לכולנו יש כעסים, תוקפנות ותחושות שליליות ומשחק הוא דרך מצויינת ולא מזיקה לעבד את זה. זה רק משחק, וחשוב לתת לבתך לבטא את עצמה על כל מגוון התחושות שלה בחיים, גם השליליות.
    להגיד שאתה לא אוהב לשחק איש רע זה כמו להגיד שאתה לא רוצא להכיר בכך שלפעמים קורים דברים לא נעימים. זה שאתה לא רוצה להכיר בכך זה לא אומר שזה לא קיים.
    האגדה של שלגיה היא אגדה חשובה, שנוגעת בצורה מאוד מדוייקת בהתפתחות הריגשית של ילדים, היא נוגעת בתחרות הסמויה שיש בין אימהות לבנות על ליבו של האבא, ובכך היא מדברת על השלב האדיפלי.
    אלה דברים אמיתיים שקורים בנפשו של הילד, הכחשה שלהם לא תמנע את עצם קיומם. זה לא אומר בהכרח שחייבים לדבר על כך בצורה גלויה, אבל אם הילדה מעבדת את זה דרך משחק זה דבר מצויין. לא כדאי "לקלקל"את זה ולהכנסי את מציאות לאיזור של אגדה ומשחק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו