אמירה מבהילה או מחשבה סתמית?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמירה מבהילה או מחשבה סתמית?!
    אמא במיטבה
    04/08/2011

שלום לך,
    ראשית תודה על העבודה המסורה והמדהימה שאתן עושות כאן, תבורכו.
    לפני כשנה וחצי נולד אח לבננו הבכור.
    בננו הבכור (בן חמש) מקנא בו מאוד מאוד והיום הוא אמר בא לי מוות. נבהלתי מאוד ושאלתי לפשר הדבר והוא אמר אני רוצה למות כי **** מציק לי ואני לא אוהב אותו.
    בכנות רבה חשתי כי הבטן מתהפכת לי . עינייו התמלאו בדמעות וכך גם שלי לא ידעתי מה לומר לו ובעיקר פחדתי מאוד.
    חיבקתי אותו ואמרתי לו ש***** אוהב אותו מאוד ושאני פה לשמוע לכ דבר שמציק לו ושאני החברה הכי טובה שלו ושיבוא אלי עם כל דבר.
    מה לעשות?!!!!!!!!!!!! בבקשה אני מפחדת מאוד
    האם אני צריכה לדאוג?
    תודה ושוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמירה מבהילה או מחשבה סתמית?! - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2011

שלום לך,
    התגובה שאת מתארת הייתה מעט היסטרית. גם אם אנחנו דואגים, חשוב שהילד לא יחוש שאנחנו מתפרקים עוד רגע. חשוב לנסות להגיב בקור רוח ולא להיות כל כך דרמטיים.
    זו כנראה לא אמירה סתמית, ייתכן שהיא בהחלט מעידה על מצוקה, אבל זה לא אומר שהעולם חרב עוד רגע ושהילד עומד למות.
    הייתי מדברת איתו ברוגע על כך שאת מבינה שקשה לו מאז שאחיו נולד, כי כנראה שהוא מקבל פחות התייחסות, ואולי הוא מרגיש שלאחיו מוותרים כל הזמן, שלא שומרים על הדברים שלו, שאחיו מקבל יותר וכו'. ונכון שאחיו קטן יותר ולכן אפשר לצפות ממנו לפחות ונותנים לו כל מיני דברים יותר כי הוא לא יכול לבד, אבל אתם מבינים ובהחלט תשתדלו להקל עליו, להעניק לו זמן איכות ללא אחיו, לשמור על חפצים שחשובים לו כך שאחיו לא יהרוס לו אותם וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בדבר קנאת אח

אמא במיטבה
    06/08/2011

סמדר שלום,
    תודה על התייחסותיך!
    כאשר בננו הבכור מכה את אחיו בן השנה וחצי לעיתים "בלי שנראה" ולעיתים לידנו. כיצד להגיב לזה? אנו כועסים עליו כשזה קורה, והוא חוזר שוב על התנהגות זו.
    בבקשה יעוצך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בדבר קנאת אח - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2011

שלום לך,
    לכעוס זה בודאי לא הפיתרון. את בטח התכוונת לסוג של הצבת גבול. יש הבדל בין להציב גבול בצורה נחרצת, תקיפה ועניינית לבין לכעוס. לכעוס פירושו לאבד את השליטה שלנו, להרים לעיתים את הקול, להגיד לילד שהוא לא בסדר או מאכזב או מכעיס ואתנו, כל זה לא רלוונטי. הדבר היחיד שרלוונטי זה להגיד לו שלא מקובל עליכם שהוא מכה וזה אסור. נקודה. מעבר לזה, ובלי קשר להצבת הגבול כשהוא מכה, כדאי וחשוב לתת לו לגיטמציה לתחושות הקשות שלו כלפי אחיו, כי להרגיש דברים, גם אם הם שליליים זה מותר.
    הילד גם אמר שהוא רוצה למות בהקשר של אחיו, ולכן הייתי שמה לב טוב טוב האם והיכן אתם לא שמים לב שאתם מזניחים את זכויותיו מול אחיו ואיך אפשר לעזור לו קצת יותר, כמו שציינתי בתשובה הקודמת, לשמור על החפצים שלו, לתת לו זמן איכות ללא אחיו וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו