מפחד להיות לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחד להיות לבד
    ריקי
    13/01/2008

שלום,
    יש לי בן בן 8 וחצי שמפחד להיות לבד בכל מצב שהוא. זהו ילד סנדוויץ שגדל כל הזמן עם אנשים סביבו.הוא מפחד להיות לבד בחדר (אפילו לשחק), מפחד לישון לבד, מפחד לחזור מבית הספר לבד - אפילו שזה במרחק 100 מ' מהבית, מפחד לשבת לאכול לבד אם אין איתו מישהו במטבח, וכו'. הפחד הוא לא פחד צחושך או ממישהו, וגם זה לא משהו שקרה לאחרונה בגלל איזה אירוע שקרה, זה "תמיד היה שם" וכל הזמן אמרנו "טוב, הוא יגדל זה יעבור" אולם נראה לי כי זה כבר באמת מספיק כדי לרצות להיות בחברה כל הזמן, ואולי אפילו זה זמן אפילו לבקש קצת פרטיות ולא להמשיך לרצות להיות עם מישהו. הוא מסתפק בחברת אחיו בן ה-5 בחדר - העיקר שיהיה איתו מישהו.
    אשמח לשמוע מה לעשות ואם זה משהו שדורש טיפול.

תודה
    ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד להיות לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד להיות לבד

שושי יעקובי
    14/01/2008

פחד להיות לבד שמופיע בהרבה מצבים ומקשה על התפקוד העצמאי של הילד ואף מכביד על המשפחה הוא מצב שמצביע על מצוקה שמצריכה יעוץ פסיכולוגי. מבחינה התפתחותית פחדים כאלה אינם תואמי גיל (ילד בן 8 ). אני מציעה לך לפנות לייעוץ בהקדם.
    שושי יעוקבי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו