התחלת אלימות בין תינוקות תאומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התחלת אלימות בין תינוקות תאומים
    יהושע
    07/08/2011

התאומים שלי כמעט בני 10 חודש. בס"ה שניהם מאוד חייכנים ושובבים בהתאם לגילם. הבעיה שאני חש התחלת אלימות של הבן שלי כלפי אחותו. הוא שורט אותה..צובט אותה בעיקר באיזור העיניים..מושך לה בשיער. אני מוצא את עצמי המון מנסה באסרטביות להגיד לו לא!! אבל זה לא עוזר. בכלל מאז התחיל לזחול בחופשיות רוב המילים שיוצאות ממני זה לא!! לא...אל תהפוך את הצלחת מים/אוכל של הכלבה. אל תכאיב לאחותך..לא למשוך לה בשיער. לא לצבוט אותה. אני חש שאני שוגה בהתנהלות שלי. אשמח לעצה. אני לא רוצה לגדל אותם על דרך השלילה. ולא רוצה למצוא את עצמי צועק. מצד שני אני אוסר אלימות שלו כלפה וגם שלה כלפיו אם כי היא עדינה הרבה יותר ממנו.. והמגע שלה עדין ומלטף יותר (אם כי לעיתים רחוקות גם היא צובטת או מושכת בשיער שלו או שלי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת אלימות בין תינוקות תאומים - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2011

שלום יהושע,
    בגיל 10 חודשים זו עדיין לא אלימות, זו הדרך של הילד שלך להיות נוכח בעולם, לבטא את עצמו, להיות סקרן, לכעוס , להיות מתוסכל וכו'. אתה עושה נכון, כי באמת אי אפשר לאפשר דברים מסוכנים או פוגעניים, יחד עם זה עדיין קשה לו להפנים זאת, כי הוא קטן, וזה לוקח זמן ודורש סבלנות. יש לך קצת דרישות גבוהות מילד בן 10 חודשים שספק אם הוא מבין בכלל את משמעות המילה לא עדיין, וגם אם הוא מבין, אחרי כמה דקות הוא שוכח. צריך להמשיך, לא להתייאש, ולא לשים עליו סטיגמה בינתיים שהוא מתחיל אלימות, זה עדיין גיל קטן מדי בשביל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו