מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביישנות ילדיםיעל08/08/2011
היי
חבל שנושא הביישנות לא מוכר ולא מתייחסים אליו כאל "בעיה" גם הקלה ביותר שיש שניתן שלטפל בה.
בני 3 ושמונה שסובל ממראהו (נמוך ורזה מתחת לאחוזון 3) וזה השפיע על ביטחונו העצמי
מאוד מאוד וזאת הסיבה שרציתי לטפל.
אני במשך תקופה מנסה לעזור לו ורק היום לאחר שלושה ימים ארוכים באינטרנט הבנתי שכל התסמינים מעידים על כך שהוא ילד ביישן.
כן זה תורשתי אבל אני מאוד רוצה לטפל "בבעיה" כי זה פוגע בו מאוד,ומשפיע עליו.
חבל מאוד שהגננת לא דיווחה במשך כל השנה או שזה לא מוגדר כבעיה שצריכים להעיר את תשומת לב ההורים,למרות שדיברתי וסיפרתי שלפתע שבני במסגרת המשפחה שנפגשים לעיתים קרובות מאוד נסגר בתחילת המפגש וגם בגן בבוקר כל כניסה היא כאילו הפעם הראשונה שלו בגן (ללא בכי) לוקח לו חצי שעה להסתגל,חוסר שיתוף פעולות במסיבות של הגן.
אני לא מבינה אני ראיתי את כל הסימנים בבית רק לא ידעתי לקשר את הנושא לביישנות,גננת מוסמכת 40 שנה לא רואה שיש בעיה אני פשוט לא מאמינה.
השאלה מי מטפל בנושא למי אני יכולה לפנות כדי לעזור לבני.
ילדים כאלה נבלעים בחברה גם ע"י הגננות\מורות בעיקר מול הילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות ילדים - תגובה
סמדר ריינר08/08/2011שלום יעל,
נושא הביישנות בהחלט מוכר כבעיה. אני מבינה שאת הכעס שלך על הגננת, אך נשמע לי שאת מוציאה על הכעס הזה המון אנרגיה. כולנו טועים לעיתים גם הגננת, זה אנושי, עכשיו צריך לחושב מה הלאה. כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד או למטפל שעובד באופן פרטי עם הגיל הרך. אם את רוצה ניתן גם לעבוד איתו בבית בהדרגתיות להרגיל אותו כל פעם לחבר אחד ואחר כך לשניים ביחד וכך להגדיל את הסיבולת שלו לקבוצה לאט לאט, וכמובן לתת לו המון חיזוקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות ילדים
יעל09/08/2011היי סמדר
האנרגיות שלי מופנות רק לבני כרגע ובטח לא לגננת(רק אתמול במהלך ההודעה נזכרתי שהגננת יכלה לראות את הבעיה בזמן שעליתי על הבעיה) האשמות לא פותרות בעיות.
כל פסיכולוגית ילדים יכולה לעזור לנו?
איך העזרה באה לידיי ביטוי?
תודה על תגובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות ילדים - תגובה
סמדר ריינר09/08/2011שלום יעל,
כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, לא כל פסיכולוג אלא כזה שעובד עם הגיל הרך.
העזרה יכולה להיות או בהדרכת הורים או בטיפול דיאדי משותף לכם ולילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות
יעל10/08/2011פסיכולוג ילדים כן?
קצת התבלבלתי מי מטפל בבני בהתפתחות הילד?
פסיכולוגים כאן בפורטל כתבו שלפי דעתם פסיכולוג לא יכול לעזור בגיל הזה!
מי כן לאיזה גורם אני צריכה לפנות אם לא פסיכולוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות - תגובה
סמדר ריינר10/08/2011שלום יעל,
אני לא יודעת מי אמר לך שפסיכולוגים לא מטפלים בגיל הזה.נכון שלא נהוג לטפל בילד לבד בגיל הזה. אולי לזה התכוונו ואת לא הבנת נכון. אבל כן מטפלים בגיל הזה באמצעות הדרכת הורים או באמצעות טיפול דיאדי שמשלב הורה ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שהוא לא ביישן....
יעל15/08/2011היי
לקחת את בני לפסיכולוגית ילדים על מנת לטפל בבעיה.
היא אמרה שהוא לא סובל מחוסר בטחון ושהוא לא ביישן היא אמרה שלדעתה שהוא עבר טראומה מאוד קשה,כל פעם שניסיתי לדבר איתו על מה שקרה בגן הוא העביר נושא על שאר הדברים דיבר בכיף ובבטחון.
בני בתחילת השנה מאוד אהב ללכת לגן, לאחר חצי שנה בערך סירב ללכת לגן היה חוזר מהגן עצוב ובמקביל דיבר בבית על היותו קטן,הגיע למצב שבכניסה לגן אוחז בחוזקה ברגלי ובוכה בכי קורע לב הגננת צפתה במתרחש ולטענתה אין שום בעיה הכל בסדר,ביקשתי שפסיכולגית הגן תגיע ...והיא לא הגיע כי הילד היה בטרום טרום וזה לא חובה,באחת הפעמים בבוקר כשנכנסתי עם בני לגן ניגש אליי ילד ואמרה שהוריוו אסרו עליו לשחק עם בני רק כי הוא קטן מידי...אביו אישר שכך אישתו ביקשה מבנה מחנכת בישראל.... ואז הבנתי את המצוקה של בני.
בכל אופן לדעת הפסיכולוגית זאת ההבחנה והיא ביקשה ממני לגשת לפגישה אחת מול פסיכאטרית שתאשר את ההבחנה שלה.
לא הצלחתי להבין למה אני צריכה לגשת לאישור ההבחנה אצל פסיכאטרית?
תוכלו להסביר לי ? אני לא מבינה !!!!
תודה על כל התגובות שאתם מקדישות עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שהוא לא ביישן.... - תגובה
סמדר ריינר16/08/2011שלום יעל,
טוב שפנית לאיש מקצוע. כמו שאת רואה אין להשוות פגישה עם איש מקצוע לייעוץ באינטרנט, כיוון שכך ההתרשמות היא הרבה יותר מלאה והתוצאה היא אחרת לגמרי.
אני חושבת שמרגע שפנית אליה, זה לא נכון לחזור לפורום ולבקש הסברים להחלטות שלה. חשוב שתפני אליה ותבקשי הסבר. לי אין מושג מדוע התרשמה כפי שהתרשמה ומדוע היא חושבת שיש צורך בפסיכיאטר, ואם אני אתחיל לשער השערות אני עלולה רק לבלבל אותך. אני מבינה שעצם ההפניה לפסיכיאטר מלחיצה, ולכן חושב שתחזרי אל הפסיכולוגית ותשתפי אותה בכך זה מלחיץ אותך מאוד ואת זקוקה לכך שהיא תעזור לך להבין טוב יותר ולהרגע. חשוב שזה ייעשה דרכה כי הגורם המקצועי שמנהל את הטיפול כרגע ולא טוב לפנות לכמה אנשים במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מלחיץ
יעל16/08/2011אמרתי שאני לא אוהבת את הרעיון היא אמרה שזה (פגישה אחת) רק בשביל לאשר את ההבחנה שלה שכך זה נהוג שהיא עובדת עם רופא(פסיכאטר) במקביל שרצוי שיאשר את הבחנתה.
כמובן שהיא יודעת את הסיפור מהגן,בעשר דקות הראשונות שהגענו היא התרשמה שהוא סובל מטראומה והיא רוצה שילך לפסיכאטר.
רק התחילה הפגישה שאלה אותו 10 שאלות והוא ענה רק על אחת מהן בראש זה הדאיג אותה מאוד שהוא לא מגיב לה.
הוא עוד לא הספיק להכיר אותה צריך לתת לילד להיפתח קצת לא?
אפילו עם הדודות שלו הוא לא מדבר בהתחלה.
בגלל זה הייתי קצת בשוק
בעשר דקות הראשונות ניתן לאבחן?
טוענת שהיא עונה \מגיב רק על מה שהוא רוצה.
אחכ דיברנו על הנושא בגן הוא סיפר על ההצקות שחווה העברנו נושא למה שעבר עלינו היום ושוב חזרנו לנושא של הגן והוא העביר נושא .
טוענת שהוא לא מדבר על הנושא "המכאיב" לו לדבריה רק על מה שהוא רוצה.
אמרה שהוא לא ביישן שיש לו בטחון בדק את החדר שלה,ביטלה לנו את הפגישה להדרכת הורים כי אמרה שאין צורך.
אני יהיה יותר משמחה אם תגיבי לי.
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית
יעל16/08/2011מה עדיף ויעיל פסיכולוגית או תרפיה באומנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילמות סלקטיבית - תגובה
אילמות סלקטיבית נחשבת בעצם סוג של חרדה חברתית, ולכן, לדעתי עדיף לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם חרדות באופן ממוקד. טיפול באומנות הוא עד כמה שידוע לי לא טיפול כזה. זה לא אומר שטיפול באומנות לא יכול לעזור גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מלחיץ - תגובה
אני לא יכולה על סמך תאור באינטרנט לשפוט את עבודתה של פסיכולוגית אחרת. אם את מרגישה לא בטוחה ולא רגועה, את בהחלט יכולה לפנות למטפל אחר. הדבר הכי חשוב בטיפול הוא האמון באיש המקצוע. זה גם אמון שיוכל להתפתח עם הזמן. אבל אם את מרגישה שבשום פנים ואופן לא נראה לך, יכול להיות שכדאי שתקבעי פגישה עם איש מקצוע אחר ותראי אם תרגישי אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)