העלבות מוגזמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העלבות מוגזמת
    יעל
    08/08/2011

הי, יש לי שני דברים שהייתי רוצה עצה לגבי הדרך שעלי להגיב כלפי בתי בת השנתיים:
    1. בתקופה האחרונה היא נעלבת ומתחילה לבכות כל פעם שאני אומרת לה לא על משהו או מסבירה שאסור, גם אם זה בשלווה וגם אם ביותר תקיפות.
    אני רוצה שבתור בן אדם היא תדע להשלים עם סרוב של אחרים.
    איך עלי להגיב כשהיא בוכה? להתעלם או להסביר לה שהיא לא צריכה להעלב, ושזה מסוכן וכו'? חשש שלי שאם אני כל פעם יתחיל להסביר לה שהיא לא צריכה לבכות זה ימשוך את התשומת לב לבכי והיא רק תמשיך..
    2. היא עוברת עכשיו תקופה שהיא מסוגלת לחזור על משפט אחד פעמים רבות, אפילו חצי שעה אם אנחנו בנסיעה (אמא, אמא, אמא אמא...) (עכשיו לילה?, עכשיו לילה?, עכשיו לילה?...) וזה פשוט מוציא אותי משלוותי! בהתחלה אני עונה, אח"כ מתעלמת ואז שהיא מגבירה את הטון של השאלה בעצבנות אני גם מגיבה בטון גבוה ואני מרגישה שזה לא טוב.
    מה לעשות? להתעלם? אמרו לי לנסות להסיט את התשומת לב שלה למשהו אחר אבל זה הופך אותי לסוג של צוות בידור וגם הפתרון הזה לא מחזיר לי את שלוותי..
    תודה רבה !
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלבות מוגזמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלבות מוגזמת - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2011

שלום יעל,
    את עדיין לא יכולה ללמד ילדה בת שנתיים לווסת את ההעלבות שלה. את כן יכולה לא לעשות עניין גדול, גם מהשאלות החזרתיות וגם מההעלבות שלה. כשאת אומרת לא זה לא גם אם היא בוכה. על שלוותך, את אחראית ולא היא. אם תצליחי באופן עיקבי להישאר רגועה, היא תבין שהיא לא מקבלת תשומת לב באופן הזה וזה יפחת מעצמו.
    עם זאת, כאשר הילדה שלך שואלת שאלות באופן אובססיבי, אומנם זה לא נכון לשתף עם זה פעולה אך מצד שני זה מראה על סוג של חרדה או מצוקה שיש לה. ייתכן שאת מצפה מילדה בת שנתיים להחזיק את עצמה, להעסיק את עצמה, ובכלל להבין דברים שהם מעבר ליכולות של הגיל שלה. יכול להיות שזה גם בגלל שאין לך סבלנות, וזה מובן, לא לכולנו יש. יחד עם זה אי אפשר לגלגל את זה על הילדה. בגיל שנתיים ההורים בהחלט מהווים עדיין חלק גדול מהזמן סוג של צוות הווי ובידור כי ילדים בגיל הזה לא יכולים להעסיק את עצמם זמן רב לבד. לכן אם זה קשה לך, אולי כדאי לחשוב איך את יכולה להשיג עזרה בעניין הזה, או לגייס עוד בני משפחה שיהיו איתה לפעמים, או להפחית מתח בתחומים אחרים בחיים כדי לפנות יותר סבלנות, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו