בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה...
    מיטל
    09/08/2011

שלום רב!
    ביתי בת 3. כבר מגיל קטן הגידול שלה היה לא תמיד פיקניק עבורנו. היא לא אהבה לישון ובכתה המון, נראה שסובלת מסף גירוי מאוד נמוך למגעים שונים וכואבת מאוד מהר ובקלות ממכות קטנות. כמו גם סף תסכול גם נמוך.
    אמנם יש לי לא מעט שאלות אך מעסיקה אותי הסוגיה של התנהלותה מול אנשים מסביבה- מהקרובים ביותר- אנחנו, דרך סבא וסבתא ועולם כולו-גננות, חברים שלנו ואנשים אחרים.
    נראה שלוקח לה זמן עד "שמפשירה" ומצליחה לתקשר. כלומר אם נגיד רואה את סבתא אחרי אפילו מספר שעות/ימים שלא ראתה אותה היא יכולה להיות ממש לא נחמדה אליה (להסתכל אליה במבטים כעוסים ולהשמיע קולות של חוסר רצון). בכלל כשמחייכים או מביטים בה- ישירות התגובה היא של פנים זעופות כך שנדרשת איזו התנצלות קטנה מצידנו...לעומת זו היא כן במקרים מסויימים מסכימה להתנהג בכבוד ולעיתים יש קשר לאינטרס שלו מול אותו אדם.
    אני שואלת את עצמי רבות את השאלה האם אני חייבת להכריח אותה להיות נעימה לאנשים?? מעבר ללהסביר לה מה עוד אפשרי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3 לא תמיד כל כך נחמדה... - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2011

שלום מיטל,
    אין טעם להסביר לילדה אלא דווקא להבין אותה.היא מתנהגת את ההתנהגויות האלה לא כי היא לא נחמדה אלא כי היא מתביישת. ובמקום להסביר לה איםך להתנהג כדאי שתסבירו לאנשים המבוגרים שסביבה שזו ל אהתהנגות חסרת כבוד שנועדה לפגוע בהם, אלא התהנגות שנובעת מביישנות, ולאט לאט היא תפשיר ותתנהג יפה. מין הראוי שהמבוגרים יבינו את הילדה ולא להיפך.
    עם הזמן סביר להניח שההתנהגות הזו תחלוף, כשהילדה תתחזק, אם כמובן תחזקו את הביטחון העצמי שלה ולא תורידו אותו על ידי פרשנות לא נכונה של ההתנהגות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו