מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן או בית?ליאת14/01/2008
הבכור שלי כבר בן שנתיים ב"ה הוא ילד חכם מאוד . ורגיש מאוד . ההדגשה היא על המאוד!!
הוא גם קשור אלי מאוד .
אנחנו גרים בחול במקום די נידח. כך שיצא שהילד גדל כמעט בלי חברה ובלי אנשים מסביבו חוץ ממני ואחותו הקטנה. (אביו עובד רוב השבוע עד שעות מאוחרת.)
אני עובדת מהבית כך שאין לי הרבה זמן לצאת ולהסתובב עם הילד בחוץ. והאמת היא שהמקום ככ נידח שגם אם הייתי רוצה לצאת אין לאיפה. שוב לאותם חניות ומרכז מסחרי שכבר משעמם.
אני משתדלת בכל אופן בשביל הילד לצאת לפחות פעם ביום לשעה בערך ללכת לסידורים לבנק לחנות וכו.כדי שיראה קצת שמש וגם אנשים (גם אם לא מוכרים)
הבעיה היא שלדעתי הילד עדיין לא בשל ללכת לגן (בשנה הבאה) ובעלי ממש מתעקש שהוא צריך חברה. ואי אפשר להמשיך לגדל אותו במצב הזה (הינו כל הזמן בבית איתי ועם אחותו התינוקת)
אני משתדלת ככל שהעבודה מרשה לי לתת להם הרבה תשומת לב ואהבה ולפתח אותם כמה שאפשר.
אני מודעת לכך שהוא צריך חברה אבל מודעת לכך שהוא גם רגיש מאוד ולדעתי גם לא מוכן ללכת לגן. מבחינתי הייתי מחכה עוד שנה עד שיהיה בן שלוש וחצי לפחות
בשבת יש קצת פעיליות עם קהילה באזור (לא מאוד סמפטית) וניסתי כמה פעמים להשאיר אותו בחוגי הילדים שם לבד . הוא בכה ככ עד שהגיע למצב של הקאה ממש.
לאחר שהשארתי אותו חצי יום בחוג ביום כיפור. הוא פשוט נהיה חולה עם חום גבוה וכו
לכן אני חושבת שגם שהמצב העכשוי הוא לא אידאלי מבחינת חברה עדיף להשאיר אותו עוד שנה בבית. ולא לפתח לו טראומות
מה גם שאנחנו מדברים רק עברית בבית ובבית ספר זו תהיה שפה שונה
פשוט לא רוצה לפגוע בילד .
מי צודק אני או בעלי?
האם חברה בגיל הזה ככ חשובה. עד שאפילו עדיף להסתכן בטראומה לילד ובלבד שיהא לו חברה?
או האם עדיף להשאיר אותו עוד שנה בבית עד שיהיה בשל יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
שושי יעקובי15/01/2008בגיל שנתיים אין זה הכרחי ללכת לגן. ובטח לא במחיר של גרימת מצוקה רגשית לילד. למעשה בגיל הזה הבית עדיין יכול לספק את הגירויים הדרושים להתפתחות תקינה. יחד עם זאת, מפגש עם ילדים אכן מאיץ את ההתפתחות החברתית. הייתי ממליצה לך להתחיל את התהליך של היפרדות ועצמאות דרך הליכה משותפת שלך ושלו לחוגים ולפעילויות כלומר את נמצאת שם עבורו כשהוא מתחיל ללמוד את הסביבה החדשה, גם אם זה אומר למצוא סדור כלשהו לקטנטנה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)