מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אגרסיביות אצל בן חמששולי11/08/2011
יש לי ילד בכור בן חמש שכל ההתנהלות שלו בבית היא בטונים אגרסיביים, כועסים. מתעניין בסרטים אלימים (ספיידרמן, גורמיטי, וכאלה, לא מעבר לכך). משחק משחקים אלימים עם החיות והצעצועים שלו, רוצה לקרוא רק ספרים שכוללים אלימות, הספר החביב עליו הוא סיפורי המיתולגיה היוונית שחלקם עקובים מדם (זו גרסה לילדים אבל בכל זאת). מעבר לזה הוא משחק עם אחיו בדחיפות כולל תנועה אלימה של הפה כאילו עוצר בתוכו את הזעם (אחיו הקטן צוחק ומרוצה, זה לא מגיע לכאבים), הוא אפילו מחבק אותי בזעם עצור כזה, במן אגרסיביות. הוא מבקש בקשות בטון אלים, תוקפני (אמא, תביאי לי מייד! - ובצעקה). אנו מסבירים, מדגימים, אומרים "בלי אלימות". צפיית הסרטים שלו מוגבלת לשעה ביום (דיוידי אחד וזהו, ואין בבית טלוויזיה למבוגרים, ואין משחקי מחשב). מנסה לומר שלא השפעה סביבתית..אנו נחמדים אליו, נמצאים אתו המון, יותר מכל ילד אחר בסביבה שלנו. הוא במסגרת חצי יום בלבד, ובחופש בכלל לא במסגרת כי אני לא עובדת. גם המגע שלו עם ילדים אחרים עשוי להיגמר לא טוב מהסיבה הזו. למשל היה פה חבר בגילו והם השתוללו והבן שלי משך לו בחולצה כמו שהוא עושה לאחיו (משיכה הלוך חזור שבסופה הם נופלים אחד על השני וצוחקים. עם אחיו זה אף פעם לא נגמר בבכי), אבל החבר נבהל ובכה ונעלב. שוב, דיברנו על זה ועל איך לא להיות אלים עם חברים והוא גם מאוד נלחץ בעצמו מהתגובה של הילד והסביר לילד ש"זה ממש לא היה משהו כל כך רע שעשיתי!", אבל זה לא מקרה בודד. הוא גם מגיב תמיד מוגזם, הגננת אומרת. מישהו נוגע בו בטעות הופא מפרש את זה כתוקפנות רצינית וחובט בילד, לא חזק, אבל הוא מחזיר לו למרות שהילד עשה משהו בטעות. האם זה מזג? (חשוב לי לומר שהוא לא היה תמיד ככה, לדעתי זה הולך ומחריף בשנה האחרונה. בתור בן שלוש הוא היה עדין מאוד, רגיש כזה). האם מדובר בתופעה של גיל ארבע-חמש? מה עוד עושים חוץ מלהסביר ולהדגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגרסיביות אצל בן חמש - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום הדסי,
תוקפנות היא לא דבר רע, היא אפילו דבר מאוד חיובי בהקשרים מסויימים. ללא תוקפנות מולדת אצל כל אחד מאיתנו, לא הייתה בנו סקרנות, הישיגיות, תחרותיות חיובית ובמידה וכו'. מה שחשוב הוא לדעת לתעל את התוקפנות למקומות חיוניים ולווסת אותה. לכן זה בסדר כשבנך עושה דברים שקשורים לתוקפנות במשחק, או בספרים, או בטלוויזיה, זה לא בהכרח גורם לנזק. חשוב לתת לגיטמציה למקומות שבהם נכון ואפשר להוציא כעס ותוקפנות, ומצד שני להבהיר לו את ההבדל לגבי המקומות והזמנים שבהם זה לא נכון. אפשר לדבר איתו על החוויה, לשאול אותו מה הוא מרגיש כשהוא כל כך כועס, אפילו לתת לו ללוות במילים ולהשתתף איתו במשחק כשהוא משחק בצעצועים בצורה אלימה, מה החיות מרגישות באותו רגע, גם התוקפניות וגם האחרות, איזה מילים הוא נותן להתנהגות הזו, אלה דברים שהוא מרגיש בפנים שחשוב לתת להם מקום ולהבין אותם, ולא רק לרסן אותם. מצד שני, חשוב להסביר לו שיש הבדל בין משחק לביןם דברים שקורים לו בגן ועם אנשים ושם חשוב לחשוב ולספור עד 10 לפני שמגיבים, ולהציע לו דרכי תגובה אלטרנטיביות, כשהוא כועס נניח, או שנדמה לו שקיפחו אותו, או סתם כשלא קיבל משחק שרצה, ללמד אותו מה הוא כן יכול לעשות (להמתין בסבלנות, למצוא משחק אחרת, לגשת לגננת וכו') ולא רק מה לא לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)