מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות משונה וקיצונית, דחוף לי מאונעמונת14/01/2008
שלום לך,
יש לי ילדה בת 3.5 ילדה מדהימה, פיקחית, מפותחת מאוד ויש לה צורת מחשבה של אדם מבוגר.
בחודש האחרון קרה לה דבר מאוד מוזר וקיצוני. הורי משפצים את הבית ולקחתי אותה לביתם להביא משהו,
הם שברו קיר עם מכשיר "קונגו" שהרעש שלו ממש חזק וגם המראה של ההרס וכד' הלחיצו אותה מאוד והיא ממש
בכתה, כמובן שלקחתי אותה מיד הביתה והיא נרגעה. כעבור שבוע + היא התחילה לבכות שבא טכנאי של הכבלים הביתה
מחשש שיקדח בקיר, אח"כ התחילה לבכות לכל מראה של כלי עבודה ושל אנשי שיפוץ וכד'. לבית הורי היא ממש לא מסכימה
להיכנס, היום בגן התקשרו ואמרו לי שהיא לא נרגעת מאחר וחשמלאי הגיע להתקין שקע והיא צרחה, בכתה וכד'..
אני ממש מפחדת ולא יודעת מה לעשות, לאן לפנות ואיך לעזור לה.
חשוב לי לציין שבחודש האחרון אני ובעלי עברנו משבר וקצת התפרצנו אחד על השני (מילולית) והיא נלחצה ובכתה
ובכל פעם שישנו ויכוח קטן ביני לבין בעלי היא ישר ברוגז עם אבא שלה.
אני אודה לך מאוד אם תחזרי אלי, תעני לי בעניין.
תודה מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שושי יעקובי15/01/2008נראה כי החוויה הראשונית המפחידה (המפגש עם המכשיר הרועש וההורס) יצרה התנייה ותגובת פחד לגירויים מרעישים אחרים. ישנם כמה כלים שיכולים לסייע במצב של פחד כגון זה. אני ממליצה לך קודם כל לתת משמעות ופשר לפחד שנוצר אצלה. לשוחח עם בתך על הפחד ולשחזר אתה את הסיפור כפי שתארת אותו כאן, איך נוצר אצלה הפחד החזק מהכלים המרעישים... . יכול להיות שבסיפור הפנימי שלה הכלי המרעיש הוא מסוכן או "רע" או הורס. כדאי לנסות ולשנות את התפיסה הזו ולהציג את המכשירים הללו כ"טובים", עוזרים לאנשים. את יכולה להמציא סיפור, או להציג עם בובות או בהמשך אפילו להביא תמונות של אותם מכשירים ולשחק אתם. השיטה הזאת נקראת חשיפה הדרגתית. הסדרה של "בוב הבנאי" יכולה לסייע במקרה זה.
בנוגע למריבות עם בן זוגך, כדאי כמובן להימנע מחשיפה של הילדה לעימותים בינכם, אם זה קורה לנסות להרגיע. לשקף את התחושות שלה, שהיא נלחצה כשאבא ואמא רבו. להסביר שאבא ואמא רבו מסיבות שלהם, הריב לא קשור אליה, ושניכם אוהבים אותה ודואגים לה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)