מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת השמונהלילי13/08/2011
שלום רב,
אני גרושה וחיה עם ביתי בת ה- 8
יש לי כמה בעיות בנוגע אליה. האחת היא שהיא שמאז שאביה פתח בפרק ב' היא לא מוכנה ללכת אליו ליותר משעה-שעתיים, למרות שהוא באמת משתדל, אם היא כבר הולכת אליו אחרי כמה שעות היא רוצה לחזור ובוכה בלי הפסקה. אני יודעת בוודאות שאין לה שם משהו אקוטי שמפריע לה, מלבד העובדה שלאבא שלה יש חיים חדשים ושהיא מתגעגעת אליי.
דבר שני, היא נהיתה ממש חרדתית בכל הנוגע לדבורים, יתושים, נמלים, למרות שאין שום סיבה נראית לעין.
דבר שלישי ואחרון הוא שהיא כל לילה עוברת אליי למיטה ואני לא מצליחה לגמול אותה מזה, האם בכלל זה מהווה איזו בעיה או שעליי לוותר לה ולתת לה לבוא אליי למיטה?
מעבר לכך, היא ילדה מאוד שמחה, חברותית ואהובה על כולם.
תודה על העזרה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת השמונה - תגובה
סמדר ריינר14/08/2011שלום לילי,
לא אמת ממש לא אמורה לתת לה לבוא למיטה. נראה לי שהידלה סובןלת מחרדות וכדאי שתפני להדרכת הורים לגביה. גם העובדה שהיא לא מצליחה להיות אצל אביה בלי לבכות, היא דבר שצריך לשים לו גבול. זה שהיא בוכה זה לא אומר שאת יכולה וצריכה לקבל אותה חזרה אחרי שעתיים או לתת לה לבכות לך בטלפון. אבא נמצא שם ושהוא יתמודד. גם לך יש חיים ואת זקוקה למיטה משלך ולזמן פנוי משלך. זה כנראה לו ברור לך, ולכן זה גם לא ברור לה והגבולות מתערבבים. חשוב שהיא תדע שזמן אצל אבא הוא זמן אצל אבא, שלה יש מיטה משל עצמה ולכםיש מיטה משלך, ושאת תצליחי לשים שם גבול ברור. מה זאת אומרת את לא מצתיחה לגמול אותה משינה איתך? צריך להיות ברור לשתיכן שאת קובעת ולא היא, וגם אם היא בוכה כל הלילה היא ישנה במיטה שלה. היא כבר בת 8, אין לזה שום סיבה.
העדר גבולות ברורים מגביר את החרדה אצל ילדים כי הוא משדר להם שיש להם להם הורים חלשים ואז הם בעצם לבד. לכן אם את נותנת לה לישון איתך בלילה את מגבירה את החרדה שלה ולא עוזרת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)