ביתי בת השמונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת השמונה
    לילי
    13/08/2011

שלום רב,

אני גרושה וחיה עם ביתי בת ה- 8
    יש לי כמה בעיות בנוגע אליה. האחת היא שהיא שמאז שאביה פתח בפרק ב' היא לא מוכנה ללכת אליו ליותר משעה-שעתיים, למרות שהוא באמת משתדל, אם היא כבר הולכת אליו אחרי כמה שעות היא רוצה לחזור ובוכה בלי הפסקה. אני יודעת בוודאות שאין לה שם משהו אקוטי שמפריע לה, מלבד העובדה שלאבא שלה יש חיים חדשים ושהיא מתגעגעת אליי.

דבר שני, היא נהיתה ממש חרדתית בכל הנוגע לדבורים, יתושים, נמלים, למרות שאין שום סיבה נראית לעין.

דבר שלישי ואחרון הוא שהיא כל לילה עוברת אליי למיטה ואני לא מצליחה לגמול אותה מזה, האם בכלל זה מהווה איזו בעיה או שעליי לוותר לה ולתת לה לבוא אליי למיטה?

מעבר לכך, היא ילדה מאוד שמחה, חברותית ואהובה על כולם.

תודה על העזרה
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת השמונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת השמונה - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2011

שלום לילי,
    לא אמת ממש לא אמורה לתת לה לבוא למיטה. נראה לי שהידלה סובןלת מחרדות וכדאי שתפני להדרכת הורים לגביה. גם העובדה שהיא לא מצליחה להיות אצל אביה בלי לבכות, היא דבר שצריך לשים לו גבול. זה שהיא בוכה זה לא אומר שאת יכולה וצריכה לקבל אותה חזרה אחרי שעתיים או לתת לה לבכות לך בטלפון. אבא נמצא שם ושהוא יתמודד. גם לך יש חיים ואת זקוקה למיטה משלך ולזמן פנוי משלך. זה כנראה לו ברור לך, ולכן זה גם לא ברור לה והגבולות מתערבבים. חשוב שהיא תדע שזמן אצל אבא הוא זמן אצל אבא, שלה יש מיטה משל עצמה ולכםיש מיטה משלך, ושאת תצליחי לשים שם גבול ברור. מה זאת אומרת את לא מצתיחה לגמול אותה משינה איתך? צריך להיות ברור לשתיכן שאת קובעת ולא היא, וגם אם היא בוכה כל הלילה היא ישנה במיטה שלה. היא כבר בת 8, אין לזה שום סיבה.
    העדר גבולות ברורים מגביר את החרדה אצל ילדים כי הוא משדר להם שיש להם להם הורים חלשים ואז הם בעצם לבד. לכן אם את נותנת לה לישון איתך בלילה את מגבירה את החרדה שלה ולא עוזרת לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו