ביתי בת 10 דבוקה אלי האמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת 10 דבוקה אלי האמא
    סיגל
    14/08/2011

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, אז ככה :
    קצת על.. : אני אמא קרציה שלא מניחה לילדים שלה וכל הזמן דואגת ומתקשרת לשאול האם הכל בסדר כשהם לא לצידי כלומר כשהיא הולכת לשחק עם חברות אני מדברת עימה פעם בחצי שעה/שלושת רבעי השעה לדעת האם הכל בסדר...
    ביתי בת ה10 כעיקרון מתנהגת כעצמאית לכל דבר כלומר יוצאת לחברות משחקת בגינה עם חברים לבדה אבל...
    כשצריכה לישון אצל חברה/סבתא/דודה לא משנה אצל מי כשצריך ללכת לישון היא מצלצלת אלי אין ספור פעמים וגם עם הלכתי ממנה לפני כשעה לטענטה : מתגעגעת אלי וקשה לה ומחפשת תירוצים למה היא לא יכולה לישון מחוץ להית.
    בעיקרון לא מפריע לי ואני ברוב המקרים מחזירה אותצה הבייתה אבל יש מיקרים שכבר מאוחר והמרחק עצום אז מאני מבקשת ממנה להתגבר על כך ושתדבר עימי למחרת על הבוקר.
    ואגב לא ציינתי שהיא מתלהבת לישון אצל האחרים אבל כמו ההתלהבות ככה גם ההתחרטות

איך צריך להתנהג?

אשמח להדרכה/הכוונה

תודה מראש. סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 10 דבוקה אלי האמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת 10 דבוקה אלי האמא - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2011

שלום סיגל,
    את בעצמך הגדרת את עצמך כ"אמא קרציה" ואולי זה מה שצריך לשנות. בעצם את מעבירה לילדה כרגע מסר כפול, תהיי עצמאית אבל אל תשכחי שאמא נורא דואגת. זה מבלבל את הילדה. היא לא יכולה להיות עצמאית מתי שנוח לך ותלותית מתי שנוח לך. את זו שצריכה לעשות את השינוי ולתת לה עצמאות לפי הצרכים שלה ולא לפי הצרכים שלך. אם את לא מצליחה לבד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל המון תודה על ההתייחסות המהי

סיגל
    14/08/2011

המהירה אז העניין ש...
    אני שיחררתי אותה לטייל עם חברות ומנסה למתן את הטלפונים שלי אליה ומידי פעם אני מתקשרת
    אני מודעת לכך שיש לי בעיה בלשחרר אותם אבל אני מנסה גם להתגבר על כך
    שאלתי היא כזאת איך היא נפטרת מהקטע של להתחרט לקראת השינה כי חברות שלה קצת נרתעות מכך ואני בטוחה שבפעם הבאה הן לא יזמינו אותה לשינה שוב
    וחבל להרוס את זה מבחינה חברתית
    ושוב תודה.
    סיגל
    האם לדבר איתה , מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל המון תודה על ההתייחסות המהי - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2011

שלום סיגל,
    כשאת תשחררי באמת ולגמרי, היא תיפטר מההתחרטות. זה לא יקרה קודם. יכול להיות שאת נורא משתדלת לשחרר אבל זה עדיין לא מספיק. אולי כדאי שתפני לייעוץ מסודר בעניין. כל דיבור שתדברי איתה הוא עדיין חלק מהמסר הכפול שאומר - אמא דואגת אבל את תתעלמי מזה ותתנהגי כרגיל. זה לא יעבוד באמת. אם כי, את יכולה לנסות, ולהגיד לה שחשוב שתפסיק להתחרט כי אחרת חברות לא יזמינו אותה. אני דרך אגב לא משוכנעת שהיא באמת רוצה שיזמינו אותה, יכול להיות שמה שבאמת חשוב לה זה להיות קרוב לאמא בבית. ואת זה רק את יכולה לשנות, לא היא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה איך אני משנה את זה

סיגל
    14/08/2011

האם אני חייבת ללכת לייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה איך אני משנה את זה - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2011

שלום סיגל,
    כן. אחרת זה מאוד קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו