התפרצות זעם !!!!!!!!!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצות זעם !!!!!!!!!!!
    עדי
    14/08/2011

שלום , ביתי תהייה בת שלוש באוקטובר הקרוב. לצערי היא נתקפת התפרציות זעם כל פעם שיש לה נזלת באף והיא לא מצליחה להוציא גם לא בקינוחו של האף . הדבר גןרם לה לאי שקט אך בעיקר להתפרצות בלתי נסבלת של צעקות זריקת חפצים בכי היסטרי נשיכות והיא לא מפסיקה להרביץ לי ! בהתחלה אני מנסה לדבר אליה ברוגע ולומר לה שאני אעזור לה ...אבל היא בשלה והצעקות והכעס רק מתגברים .
    מה עליי לעשות ? אני מגיעה למצבי תסכול שבהם אני מענישה אותה , וכועסת עליה ואח"כ נורא "אוכלת "את עצמי על כך ...
    בבקשה אשמח לעצתך...
    נ.ב ראוי לציין מס דברים , האחד שהיא ילדה מדהימה ושקטה בדר"כ... אחרי ההתפרצות היא מבקשת סליחה ומבינה כי עליה בסה"כ לבקש לנגב את הנזלת בפעם הבאה (אך לצערי הדבר לא מיושם למעשה)
    הדבר השני שאני בהריון ,אך היא אינה יודעת עדיין ... משום מה לא שואלת אותי ואני לא יודעת אם כעת ,בחודש חמישי וחצי לא מוקדם מידי בשביל לספר...
    (אשמח אם תעני לי גם על זה- כלומר מתי הכי טובה לספר לילדים על הריון ....)

שוב תודות
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם !!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לקבל תגובה לשאלתי בבקשה?

עדי
    15/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם של הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/08/2011

עדי שלום,
    אני בספק כמה הכעסים והמתח של הבת שלך קשורים בקינוח האף באופן ספציפי וכמה היא דווקא יותר מגיבה לדברים אחרים - ראשית כל, אמצע חודש חמישי זהו זמן שכבר הכרחי לספר לילדה עלההריון. בוודאי היא רואה את השינויים שבך ואולי אנשים גם מדברים איתך על ההריון בנוכחותה. אולם השינוי העיקרי הינו שאת אינך כבעבר, את מן הסתם פחות זמינה ועם פחות כוחות עבורה, וזה מאוד משמעותי. כמו כן,היכולת של אמהות בהריון להציב גבולות לילדים, היא פחותה יותר מבעבר ואז הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם על דברים של מה בכך. לכן יש לשוחח עם הילדה על ההריון בהקדם, וכמו כן לקחת בחשבון שאת עם פחות כוחות ולהיעזר יותר באבא ובסביבה הרחבה יותר.
    שנית, המצב שאת מתארת הוא מעט קיצוני, נשיכות ומכות כלפייך הם התנהגות שלא צריכה להיות מקובלת באף מצב (וכמובן לא אלימות מצדך!). חשוב שתקפידי על כך שבתך תבקש ממך עזרה או תביע את עצמה בדרך הולמת, וברגע שאינה עושה זאת, עלייך להגיב באופן תקיף ועקבי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו