חינוך מיני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך מיני
    אמא לשתיים
    14/08/2011

שלום רב,
    בתי בת ה-7 אמרה לי כי אינה רוצה להתחתן. לשאלתי מדוע ענתה כי היא פוחדת כי ה"הבן מכניס את הפין לפות". היא סיפרה כי קיבלה את המידע מחברה.
    אני מבינה שכעת עליי להסביר לה כיצד מגיעים ילדים לעולם (הסברתי לה בעבר אך לא לפרטיי פרטים).
    השאלות שלי: מאיזה גיל כדאי להתחיל עם חינוך מיני? יש לה אחות בת 5, האם לשבת עם שתיהן ביחד ולהסביר. הן מדברות הרבה ביניהן, ואני מניחה שאחותה הגדולה תחשוף אותה למידע.
    כיצד לגשת לעיניין?
    האם יש ספר מומלץ?
    עד לאיזו רמה להגיע? (ווסת וכו').
    מה ואיך עושים זאת???
    תודה, אמא מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך מיני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך מיני - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2011

שלום לך,
    בהחלט אפשר להסביר לשתיהן, אולי לא ביחד אלא לחוד כי לכל אחת רמת הבנה שונה. את יכולה לפנות לכל חנות ספרים ולבקש ספרים שמסבירים לילדים. לילדים קטנים יש ספרים שמסבירים בצורה שמתאימה לגיל, ולילדה הגדולה יותר אשר לקנות ספר כללי על גוף האדם שמתאים לילדים בגילה ולהסביר דרכו. מה שחשוב בהסבר הוא הדגשה של המרכיב הריגשי בקשר בין גבר לאשה, כי לפי ההסבר שניתן לה אולי זה נשמע לה כמו משהו כואב או לא נעים חסר ההסבר על כך שזה משהו שנעשה בתוך הקשר של אהבה וכבוד הדדי והוא נעים לשני הצדדים אחרת לא עושים אותו. בהקשר הזה חשוב להסביר לשתיהן שבשום מקרה ובשום גיל אסור לאף אחד לגעת בגופן ללא רצונן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו